Οι ζωές μας προοδεύουν μόνο όταν παίρνουμε ρίσκα. Και το πρώτο και το πιο δύσκολο ρίσκο που μπορούμε να πάρουμε είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Walter Anderson, 1885-1962, Γερμανός εθνολόγος

Συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων κοριτσιών των Παιδικών Χωριών SOS

12 Φεβρουάριος, 2019

Στην οικονομική ενίσχυση του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Κοριτσιών, που αγκαλιάζει κορίτσια-πρόσφυγες, στην πορεία τους για την οικογενειακή τους επανασύνδεση, προχώρησε η περιφερειακή αρχή Αττικής κατά την επίσκεψη της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στον ξενώνα ασυνόδευτων ανήλικων κοριτσιών των Παιδικών Χωριών SOS στο Χαλάνδρι.

Την κ. Δούρου συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και η γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., Κατερίνα Καντεράκη, οι οποίες ενημερώθηκαν για την πολύπλευρη λειτουργία του Ξενώνα από τον γενικό διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργο Πρωτόπαπα και το προσωπικό. Ακόμη μία φορά, η κα Καντεράκη διέθεσε στο σωματείο το σημαντικό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τα μέλη της ομοσπονδίας, που μετείχαν στο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στο ανανεωμένο Πεδίο του Άρεως, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε, «έχουμε καθιερώσει μια συνέργεια έμπρακτης στήριξη της στο δίχτυ αλληλεγγύης προς όφελος δομών όπως αυτή των Παιδικών Χωριών SOS». Η ίδια ευχαρίστησε για άλλη μία φορά την κ Καντεράκη για τη συμβολή της στη στήριξη της κοινής προσπάθειας των Παιδικών Χωριών SOS. «Εμείς συνεχίζουμε, αθόρυβα και δυνατά, να οικοδομούμε συμμαχίες για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο ξενώνας, χωρητικότητας 10 κοριτσιών (8 έως 17 ετών) και ενός αγοριού 3 ετών, ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο του 2018.

Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα Παιδικά Χωριά SOS και λειτουργεί με τις γενικότερες προδιαγραφές και φιλοσοφία των Παιδικών Χωριών SOS, όπως αυτή εφαρμόζεται σε όλες τις δομές, σεβόμενοι τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες των παιδιών. Πέρα από τη φροντίδα και τη φιλοξενία, τα παιδιά λαμβάνουν πλήρη νομική υποστήριξη, προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι νομικές εκκρεμότητες και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης. 

Read previous post:
Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να προκρίνει το εθνικό συμφέρον και να αποδεχθεί την αναθεώρηση του άρθρου 16

Να προκρίνει το εθνικό συμφέρον αφήνοντας στην άκρη τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και τη δογματική γραμμή του Μαξίμου στο ζήτημα των...

Close