Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται - Bertolt Brecht

Σύμφωνο συνεργασίας δήμου Θεσσαλονίκης- Ολυμπιακού Μουσείου

24 Ιουνίου, 2021

Σύμφωνο συνεργασίας για την συνδιοργάνωση του μαραθωνίου πόλης της Θεσσαλονίκης, του “ Thessaloniki City Marathon”, υπέγραψαν ο κεντρικός δήμος και το Ολυμπιακό Μουσείο, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφηκε στην έδρα του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού, εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον Στέλιο Αγγελούδη, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και την Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια εκ μέρους του Ολυμπιακού Μουσείου.

Η κ. Μενδώνη, σφράγισε με την παρουσία της την συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμικών φορέων και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές φορείς του “ Thessaloniki City Marathon”, για την πρωτοβουλία τους να φέρουν σε σύμπνοια τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, τονίζοντας  την πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να υποστηρίξει ουσιαστικά και ενεργά τον νέο θεσμό της χώρας.

Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη, όπως υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, καθώς το “ Thessalonki City Marathon” θα αποτελέσει σταθμό για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας ισχυρής τουριστικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, με πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και στην κοινωνία.

Όπως επισήμανε ο κ. Αγγελούδης, το επετειακό έτος 2021 (200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και 125 από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896) αποτελεί ορόσημο για την Ολυμπιακή οικογένεια, καθώς μαζί με την επανεκκίνηση του αθλητισμού και τον μοναδικό Ολυμπιακό αγώνα  «Olympic Day Run» Greece, εκκινεί ένα μοναδικό στην Ελλάδα αθλητικό mega-event, με την υπογραφή της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας.

Η κ. Ουδατζή, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα ελκυστικά χαρακτηριστικά της διοργάνωσης, όπως στις παράλληλες εκδηλώσεις που προβάλλουν τουριστικά την πόλη (τοπιογραφία, ιστορικά μνημεία, τοπικός πολιτισμός, καινοτομία, κ.ά.) και στην ιδιότυπη διαδρομή που αναδεικνύει τον παραθαλάσσιο άξονα και τα υψίστης πολιτιστικής αξίας μνημεία,

 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση των επισήμων και των Ολυμπιονικών που παρευρέθηκαν στην άρδην ανακαινισμένη  μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.