Δεν θα υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη, όσο ένας άνθρωπος μπορεί να σηκωθεί με ένα μαχαίρι ή ένα όπλο και να εξοντώσει όσους είναι πιο αδύναμοι από αυτόν. Isaac Bashevis Singer, 1902,1991, Αμερικανοπολωνοεβραίος συγγραφέας.

Συμφωνία της Serie A με 8 ευρωπαϊκές χώρες για την πώληση μετάδοσης των αγώνων της

20 Νοεμβρίου, 2023

Η Serie A ξεκίνησε την πώληση των διεθνών αδειών μετάδοσης των αγώνων της, εγκρίνοντας συμφωνίες σε 8 μικρές ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας, όπως ανέφερε σε δήλωσή της το προεδρείο της ιταλικής Λίγκας τη Δευτέρα (20/11).

Το ιταλικό πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο μια διαδικασία πώλησης των διεθνών δικαιωμάτων εκπομπής για τις επόμενες σεζόν.

Δεν αποκαλύφθηκαν οι οικονομικές λεπτομέρειες των εγκεκριμένων συμβολαίων, αλλά δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι οι συμφωνίες ανέρχονται σε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, που αντιστοιχούν συνολικά σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ διάστημα πέντε σεζόν.

Η Serie A ανέφερε επίσης στην ανακοίνωσή της πως θα συνεχίσει τη διαδικασία για να καλύψει κι άλλες χώρες στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες ηπείρους.

Η Serie A εξασφάλισε περίπου 700 εκατ. ευρώ απ’ την πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό την περίοδο 2021-2024, το οποίο αντιστοιχεί στο 1/9 του ποσού που κέρδισε η Premier League της Αγγλίας, η πιο προσοδοφόρα εγχώρια ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο.

Τον περασμένο μήνα, το ιταλικό πρωτάθλημα ολοκλήρωσε την πώληση των εγχώριων αδειών του για τις επόμενες σεζόν, εξασφαλίζοντας πενταετές συμβόλαιο 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με την υπηρεσία ροής βίντεο DAZN και τη Sky Italia.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ