Ο άνθρωπος δεν θα πρέπει να ρωτάει ποιο είναι το νόημα της ζωής του, αλλά θα πρέπει μάλλον να συνειδητοποιήσει ότι είναι αυτός στον οποίο απευθύνεται η ερώτηση. - Victor Frankl, 1905-1997, Αυστριακός νευρολόγος

Συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο

24 Μάιος, 2018

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να υπάρξει συνολική συμφωνία για το χρέος, μαζί με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στο Eurogroup στις 21 Ιουνίου, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Όπως είπαν οι ίδιοι κύκλοι, το Eurogroup, αφού χαιρέτισε τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τη δ’ αξιολόγηση, έστρεψε την προσοχή του στην ελάφρυνση του χρέους που αποτελεί τον τελευταίο κρίσιμο κρίκο για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup ανέθεσε στους θεσμούς την ολοκλήρωση ενός επικαιροποιημένου DSA (ανάλυση βιωσιμότητας χρέους) που θα αποτελέσει τη βάση για τον τελικό προσδιορισμό των μέτρων ελάφρυνσης, και δεσμεύεται να υπάρχει συνολική συμφωνία για το χρέος μαζί με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στις 21 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:
 

–  Το Eurogroup χαιρέτισε την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας με την Ελλάδα

–  Π. Μοσκοβισί – Μπ. Λεμέρ: Έτοιμοι προς συμφωνία για το ελληνικό χρέος τον Ιούνιο

–  Π. Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα σεβάστηκε τα συμφωνηθέντα και τώρα οι εταίροι της θα πρέπει να δείξουν ότι τα σέβονται κι αυτοί»

–  Μ. Σεντένο: «Σημαντική» η συμμετοχή του ΔΝΤ, στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος με επιτυχία

–  Μπ. Λεμέρ: «Είμαστε σε καλό δρόμο προς μία συμφωνία για το ελληνικό χρέος τον Ιούνιο»

–  Πιερ Μοσκοβισί. Έχουμε συλλογικά την ισχυρή υποχρέωση να ολοκληρώσουμε ευνοϊκά το πρόγραμμα βοήθειας

–  Ο. Μπούλμαν: Η Ευρωζώνη πρέπει να επικεντρωθεί στις αποφάσεις για το ελληνικό πρόγραμμα και την ελάφρυνση του χρέους

–  Διαβουλεύσεις για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και στη μεταμνημονιακή περίοδο

Read previous post:
Παρουσίαση στη Βιέννη του τουριστικού προορισμού «Καβάλα-Η Γαλάζια Πόλη»

Ως «ιδανικός τόπος διακοπών που συνδυάζει πλούσια ιστορία, φύση, πολιτισμό, ήλιο, θάλασσα και εναλλακτικές δραστηριότητες» παρουσιάστηκε σε δεκάδες εκπροσώπους αυστριακών...

Close