Οι επιχειρήσεις είναι ένα παιχνίδι και τα κέρδη είναι ο τρόπος που μετράνε το σκορ - Ted Turner

Συλλυπητήρια δήλωση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου

30 Μαρτίου, 2020

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας μεγάλος αγωνιστής, ένας ήρωας που αποτελεί για την εποχή μας σύμβολο. Μια ολόκληρη γενιά ορφάνεψε”, τονίζει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Και προσθέτει: «Ο Μανώλης Γλέζος έβαλε τη σφραγίδα του στην Ελληνική ιστορία, τόσο με την ηρωική πράξη του να κατεβάσει, μαζί με τον Λάκη Σάντα, τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από την Ακρόπολη τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου 1941, όσο και με τη διαχρονική αγωνιστική και πολιτική του πορεία. Ανυπότακτος, ευγενής, με καθαρότητα σκέψης και λόγου, κατάφερε να έχει το σεβασμό όχι μόνο των συντρόφων του, αλλά και κάθε δημοκρατικού πολίτη της χώρας μας.

Η απώλειά του μας κάνει όλους φτωχότερους. Με τη στάση, όμως, της ζωής του μας κάνει πλουσιότερους ως Έλληνες. Αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο ενεργού πολίτη. Ένα σύμβολο αντίστασης σε κάθε μορφή βίας και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπηρέτησε με συνέπεια τις ιδέες του και αποτέλεσε υπόδειγμα πολιτικού. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Read previous post:
Πάγια η θέση του ΚΚΕ για μόνιμη δραστική μείωση των μισθών βουλευτών και κρατικών παραγόντων

«Αν θέλουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αλλά κόμματα, μπορούν να υιοθετήσουν την πάγια πρόταση του ΚΚΕ για μόνιμη...

Close