Οι σκέψεις είναι οι σκιές των συναισθημάτων μας - πάντα σκοτεινότερες, κενότερες και απλούστερες. - Friedrich Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Σύλληψη μελών σπείρας που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης

14 Φεβρουαρίου, 2020

Σε φυτώρια καλλιέργειας ινδικής κάνναβης είχαν μετατρέψει μέλη συμμορίας διαμερίσματα στην Αττική και την Εύβοια, όπου αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες τα προηγούμενα 24ωρα. Ως μέλη της συνελήφθησαν τρεις άνδρες, μεταξύ αυτών ένας 48χρονος στον οποίο οι διωκτικές αρχές αποδίδουν “αρχηγικό” ρόλο. 
Με τη σύλληψή τους κορυφώθηκαν οι έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης αναφορικά με τη δράση της εγκληματικής ομάδας, η οποία εκτός από την υδροπονική καλλιέργεια  περιελάμβανε και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από τα σπίτια-φυτώρια κατασχέθηκαν 347 δενδρύλλια κάνναβης, 358 δέματα κάνναβης βάρους 46 κιλών, ναρκωτικά χάπια, ηλεκτρονικές ζυγαριές, εξοπλισμός, όπως επίσης και το ποσό των 9.000 ευρώ. 
Με βάση τα παραπάνω ευρήματα η Αστυνομία εκτιμά ότι το προσδοκώμενο όφελος της συμμορίας ξεπερνά τις 600.000 ευρώ. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε ένα από τα σπίτια που χρησιμοποιούσαν, οι συλληφθέντες, έκλεβαν και ηλεκτρικό ρεύμα για τις ανάγκες της καλλιέργειας.
 

Read previous post:
Γερμανία-Σκάνδαλο ντίζελ Volkswagen: Ο συμβιβασμός απέτυχε, αλλά η Φολκσβάγκεν θέλει να πληρώσει

Στο σκάνδαλο ντίζελ για τις εκπομπές ρύπων της Φολκσβάγκεν / Volkswagen (VW) (εγκατάσταση λογισμικού σε ντιζελοκίνητα οχήματα προκειμένου να περιοριστεί...

Close