Μετά από μια ματιά σ΄αυτόν τον πλανήτη, ένας επισκέπτης από το διάστημα θα έλεγε: “θέλω να δω αμέσως τον υπεύθυνο” - Γουίλιαμ Μπάροουζ

Σύλληψη για κατοχή αρχαίων νομισμάτων

17 Ιουλίου, 2020

Πλήθος αρχαίων νομισμάτων κατηγορείοται ότι κατείχε άνδρας, 51 ετών, που συνελήφθη σε περιοχή των Σερρών και παραπέμφθηκε στην αρμόδια εισαγγελία πρωτοδικών. Είχε προηγηθεί έρευνα του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που κορυφώθηκε, όταν αστυνομικοί της Υπηρεσίας μαζί με συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, πραγματοποίησαν την Πέμπτη επιχείρηση, εντοπίζοντας στο σπίτι του, σε αποθήκη αλλά και στο αυτοκίνητο που οδηγούσε συνολικά 44 αρχαία νομίσματα.

Απ’ αυτά, όπως γνωμοδότησε ο αρμόδιος έφορος αρχαιοτήτων, προέκυψε ότι τα 29 εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για επτά αργυρά, δεκατρία χάλκινα και εννιά ορειχάλκινα νομίσματα, τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα. Τα αρχαία νομίσματα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών για φύλαξη, εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση.

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Γρεβενά: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία με 14.000 δενδρύλλια

Φυτεία με 13.852 δενδρύλλια χασίς εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές Γρεβενών σε ορεινή δασώδη και ερημική τοποθεσία του νομού.

Close