Αν λεηλατείς από την ανατολή προς τη δύση, είσαι ο Τζένγκις Χαν, ο Βάρβαρος. Αν λεηλατείς από τη δύση προς την ανατολή είσαι ο Αλέξανδρος, ο Μέγας. Javed  Akhtar, Ινδός ποιητής & κινηματογραφιστής

Σύλληψη διακινητή για παράνομη μεταφορά μεταναστών

25 Φεβρουαρίου, 2020

Στιγμές αγωνίας έζησαν τα ξημερώματα 14 μετανάστες που επέβαιναν σε πολυμορφικό αυτοκίνητο, όταν ο οδηγός του, που φέρεται ως μέλος κυκλώματος διακινητών, αγνοώντας επανειλημμένα σήματα της αστυνομίας να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Ύστερα από αστυνομική κινητοποίηση, το όχημα ακινητοποιήθηκε τελικά στην περιοχή του Λαγκαδά, έξω από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας διανύσει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, από τη στιγμή που εντοπίστηκε σε περιοχή της Ροδόπης.

Όπως προέκυψε, ο ιρανικής καταγωγής 36χρονος οδηγός μετέφερε παράνομα μετανάστες από το Ιράν, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα. Όλοι οι διακινούμενοι, πιθανότατα παράτυποι, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο 36χρονος διακινητής τους συνελήφθη. Το εμφανώς φορτωμένο με άτομα όχημα έγινε αντιληπτό από αστυνομικούς της Ροδόπης, οπότε τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, αλλά ο οδηγός του, όταν κλήθηκε να σταματήσει για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Αγνοώντας τα ηχητικά και φωτεινά σήματα αστυνομικών με περιπολικά, πέρασε διαδοχικά τους νομούς Ξάνθης και Καβάλας για να ακινητοποιηθεί τελικά στον κόμβο του Λαγκαδά επί της Εγνατίας Οδού.

 

Στ. Τ.

Read previous post:
Διακοπή όλων των πρωταθλημάτων ως τα μέσα Μαρτίου

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται και η κορυφαία κατηγορία της Ιαπωνίας στο ποδόσφαιρο, J League, ανακοίνωσε, πως εκτός από την αναβολή επτά...

Close