Για να κυριαρχήσεις στους ανθρώπους είναι πιο εύκολο να εξάψεις τα πάθη τους παρά να υποστηρίξεις τα συμφέροντά τους. Gustave Le Bon, 1841-1931, Γάλλος ανθρωπολόγος

Σύγχρονη νότα στην ανακαίνιση ξενοδοχείου της μπελ επόκ στο Chamonix

22 Ιουνίου, 2022

Γυμνό άφησαν το τούβλο και το τσιμέντο οι αρχιτέκτονες του γραφείου Bachmann Associés στην ανακαίνιση ενός grand hotel στους πρόποδες του Λευκού Όρους. Στο χιονοδρομικό κέντρο Chamonix, το La Folie Douce Hôtel Chamonix είναι το πρώην Savoy Palace, ένα με εμβαδόν 18.000 τετραγωνικά μέτρα κτήριο της μπελ επόκ με 250 δωμάτια και πέντε ρεστοράν το οποίο ανεγέρθη το 1904. Τη δεκαετία του 1920, φιλοξενούσε μεγάλες χοροεσπερίδες και τουρνουά τένις. Στην πορεία ρήμαξε και εγκαταλείφθηκε από το Club Med το 2018 με τη δήλωση ότι «το μέρος απλά δεν πληροί τα κριτήριά μας».

Κατόπιν παραγγελίας των νέων διαχειριστών – των ξενοδοχειακών ομίλων La Douce Folie και Hôtels Très Particuliers – το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο αποφάσισε να επανασυνδέσει το ξενοδοχείο με την κληρονομιά του χλιδής και να δημιουργήσει χώρους που θα συγκινούσαν μια «εκλεκτική πελατεία».