Όταν κάποιος διατείνεται ότι δεν είναι ζήτημα χρημάτων αλλά θέμα αρχής, τότε είναι ζήτημα χρημάτων. ~Αβραάμ Λίνκολν | (Αμερικανός Πρόεδρος ) | 1809-1865

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΠΟΚΠ έξω από το υπ. Εργασίας

12 Φεβρουάριος, 2019

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε έξω από το υπουργείο Εργασίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) στο πλαίσιο πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει σήμερα.  

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους», οι εργαζόμενοι διεκδικούν «ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς στους νέους οργανισμούς οι οποίοι προέκυψαν μέσα από συνεχείς οργανωτικές αναδιαρθρώσεις και ενοποιήσεις».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία του ΠΟΠΟΚΠ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο.

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση αφορά την εγκατάλειψη από την πολιτική ηγεσία των φορέων  κοινωνικής πολιτικής, όχι μόνο των ταμείων, και την έλλειψη οργανωτικού σχεδιασμού από τις διοικήσεις με αποτέλεσμα καθημερινά να υποβαθμίζονται τόσο οι παρεχόμενες υπηρεσίες όσο κι οι συνθήκες εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, Αντώνης Κουρουκλής.

Ακόμη ο κ. Κουρουκλής υποστήριξε: «Από εκεί και πέρα θέλαμε συνάντηση με την κ. Αχτσιόγλου επειδή καλύπτει όλο το φάσμα. Τελικά η συνάντηση έγινε με τον κ. Πετρόπουλο, αλλά δυστυχώς για μία ακόμη φορά δεν είχε ουσιαστικές απαντήσεις. Δόθηκαν απαντήσεις που παραπέμπουν στο μέλλον, παραπέμπουν στην πλήρη ενοποίηση των φορέων, δεν ήταν απαντήσεις που να λύνουν τα ζητήματα συνθηκών εργασίας, τα ζητήματα της τεράστιας καθυστέρησης στην απονομή συντάξεων».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, «η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και το υπουργείο είναι πάντα ανοιχτό σε διάλογο ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

 

Read previous post:
Νέα γενική γραμματέας Τουρισμού, η Γεωργία Καραστάθη

Καθήκοντα γενικής γραμματέα Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού ανέλαβε η δικηγόρος Γεωργία Καραστάθη.

Close