Το πρόβλημά μου έγκειται στο συνδυασμό των ακαθάριστων συνηθειών μου με το καθαρό  εισόδημα μου - Errol Flynn

Σχεδόν 200 υπογραφές για μια “ευρωπαϊκή πράσινη ανάκαμψη” μετά την πανδημία

Υπουργοί, ευρωβουλευτές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δεξαμενές σκέψης, επικεφαλής επιχειρήσεων: γύρω στις 180 προσωπικότητες προτείνουν μια “ευρωπαϊκή συμμαχία για μια πράσινη ανάκαμψη” μετά την κρίση του κορονοϊού σε άρθρο τους που δημοσιεύεται σήμερα σε ευρωπαϊκές εφημερίδες. 

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Περιβάλλον Πασκάλ Κανφέν (Renew Europe, κεντρώοι και φιελελεύθεροι), η συμμαχία έχει στόχο “να οικοδομηθεί μια κοινή σκέψη σχετικά με τα πράσινα επενδυτικά σχέδια για μετά την κρίση” και επιθυμεί “να συμμετάσχει στη διαμόρφωση των σχεδίων ανάκαμψης και μετασχηματισμού”. 

“Η συμμαχία δεσμεύεται να προτείνει για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την κρίση τις απαραίτητες επενδυτικές λύσεις, οι οποίες να συμβαδίζουν με τις δεσμεύσεις για το κλίμα, “, εξηγούν ακόμη οι υπογράφοντες.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες Le Monde (Γαλλία), La Libre Belgique (Βέλγιο), Corriere della Sera (Ιταλία), Publico (Πορτογαλία), SEM (Σλοβακία), Politico, El Diario (Ισπανία). 

Το άρθρο συνυπογράφουν 79 ευρωβουλευτές των πολιτικών ομάδων Renew Europe, Πράσινοι/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D), Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ, PPE), μαζί με 37 επικεφαλής επιχειρήσεων (L’Oreal, Ikea…) και 28 ενώσεις επιχειρήσεων, την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία συνδικάτων με επικεφαλής τον Γάλλο Λοράν Μπερζέ, αλλά και υπουργούς ένδεκα χωρών, επτά μκο και έξι δεξαμενές σκέψης.

“Αν ξαναβάλουμε μπροστά την οικονομία προς τη λάθος κατεύθυνση, θα πέσουμε ακόμη πιο γρήγορα πάνω στον τοίχο της κλιματικής κρίσης. Γι’ αυτό συγκεντρώνουμε τις προσπάθειές μας για για πράσινη ανάκαμψη”, υπογραμμίζει ο Πασκάλ Κανφέν σε ανακοίνωση.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Ερώτηση ΕΟ ΚΚΕ για άμεσα μέτρα ανακούφισης γεωργών και κτηνοτρόφων

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση «για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των βιοπαλαιστών γεωργών και κτηνοτρόφων από την...

Close