Η τέχνη της προόδου είναι να διατηρείς την τάξη στην αλλαγή και να διατηρείς την αλλαγή σε τάξη. - Alfred North Whitehead, 1861-1947 , Βρετανός φιλόσοφος & μαθηματικός

Σωτήριος Γ. Τσιούμας: Η ομορφιά είναι μέσα μας

7 Δεκέμβριος, 2018

Το βραβείο ιατρικού τουρισμού, απονεμήθηκε στον πρόεδρο της Εταιρείας Αισθητικής Ιατρικής Και Αναίμακτης Χειρουργικής Ελλάδας, χειρουργό οφθαλμίατρο, Dr. Σωτήριο Γ. Τσιούμα, στο 1ο Ιατρικό Συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Τσιούμας, ως πρόεδρος της (SAMNAS), ανακοίνωσε με τη σειρά του, ό,τι το 4ο Διεθνές Συνέδριο για το 2019- 2020, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. «Το συνέδριο θα λειτουργήσει, ως πολλαπλασιαστής ισχύος, καθώς και ως μοχλός ανάπτυξης για τον ιατρικό τουρισμό στη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Τσιούμας.

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων από όλο τον κόσμο, κατατάσσοντας πλέον τη διοργάνωση, μεταξύ των σημαντικότερων αισθητικής ιατρικής, παγκοσμίως.

«Έχουμε διοργανώσει δύο διεθνή συνέδρια αισθητικής ιατρικής στην Ελλάδα και πλέον ο κλάδος αποκτάει το gold standard του ιατρικού τουρισμού και στο επίπεδο εκπαίδευσης των γιατρών, αλλά και των ασθενών από κάθε γωνιά του κόσμου», υπογράμμισε ο κ. Τσιούμας.

Η ομορφιά είναι μέσα μας τελικά;

«Το να μπορείς να ανιχνεύεις το όμορφο στη ζωή σου, αλλά και στον καθρέφτη σου, είναι δική σου απόφαση. Όπως δική σου απόφαση είναι και το να εμπιστευτείς τον κατάλληλο γιατρό και την κατάλληλη θεραπεία για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου. Στο ίδιο πνεύμα λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι η λύση εκ των έσω είναι και η εξελιγμένη μέθοδος των βλαστοκυττάρων στο επίπεδο των αναγεννητικών θεραπειών για το πρόσωπο ή άλλα σημεία του σώματος (SEFFILER), αλλά και στο πεδίο της ανδρογενούς αλωπεκίας με την επαναστατική μέθοδο της μονοθεραπείας RegeneraActiva μέσα στο ιατρείο», υποστηρίζει ο γιατρός.

Ο κ. Τσιούμας πιστεύει πως στη σύγχρονη εποχή, η ομορφιά έχει αναχθεί σε υπέρτατη αξία. «Όλοι την αναζητούν και όλοι θέλουν να την διατηρήσουν για πάντα». Θεωρεί όμως παράλληλα πως «ο άνθρωπος είναι υγιής όταν είναι σε αρμονία με τις διάφορες φάσεις της ζωής, από σωματικής και νοητικής άποψης. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως η ανάγκη να βελτιώσει κάποιος την εξωτερική του εικόνα, είναι ματαιοδοξία, όμως η φιλοσοφία της αισθητικής ιατρικής έρχεται να αποδείξει πως είναι ακριβώς το αντίθετο. Η αισθητική ιατρική είναι πρόληψη νόσων, γι’ αυτό και δρα σε 3 συστήματα (νευροψυχιατρικό, ενδοκρινολογικό, ανοσοποιητικό) τα οποία πρέπει πάντα να βρίσκονται σε πλήρη ισορροπία».

Read previous post:
Σάλος με βίντεο της Sun που δείχνει παίκτες της Άρσεναλ να εισπνέουν «hippy crack»

Βίντεο που εμφανίζει παίκτες της Αρσεναλ σε πάρτι, παρουσίασε η αγγλική εφημερίδα «Sun».

Close