Το γενικό δίδαγμα της ιστορίας είναι: τα ίδια, με διαφορετικό τρόπο. Όποιος έχει διαβάσει Ηρόδοτο έχει διαβάσει σχεδόν όλη την ιστορία. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Στρατηγικό σχεδιασμό για τη σχολική στέγη ετοιμάζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

9 Ιουλίου, 2024

Στρατηγικό σχεδιασμό στον οποίο θα καταγράφονται όλες οι ανάγκες στον τομέα της σχολικής στέγης, συνολικά για τη Θεσσαλονίκη, είτε πρόκειται για δημιουργία νέων μονάδων, είτε για επισκευές και εργασίες εκσυγχρονισμού των υλικοτεχνικών και κτιριακών υποδομών των σχολείων, προετοιμάζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως επισημαίνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Αλέξανδρος Κόπτσης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, χθες η διεύθυνση συγκάλεσε σύσκεψη ειδικά για την περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν συζητήσεις για να καταγραφούν τα προβλήματα και οι διευθετήσεις που προτείνονται συνολικά και όχι κατά δήμο. «Σε επόμενη συνάντηση που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου όλοι οι δήμαρχοι θα ρθουν με συγκεκριμένο πρόγραμμα ώστε να καταλήξουμε στο τι χρειάζεται ακριβώς και να μην προχωρούμε σε πρόχειρες κινήσεις» είπε ο κ. Κόπτσης.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός θα προωθηθεί στη συνέχεια στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που υπάρχουν. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει αντίστοιχη σύσκεψη για τη σχολική στέγη και στην ανατολική Θεσσαλονίκη ενώ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και με τους Δήμους Πυλαίας – Χορτιάτη και Θέρμης.

Επιπλέον, ο Περιφερειακός Διευθυντής ανέφερε ότι επιδίωξη της διεύθυνσης είναι να εφαρμοστούν σε όλα τα σχολεία δύο προγράμματα για την εγκατάσταση απινιδωτών στα σχολεία και τη λειτουργία σχολών γονέων.

Διαμαρτυρία για τη συστέγαση ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στη Θέρμη

Στο μεταξύ, λύση στο θέμα της συστέγασης του 2ου ΓΕΛ Θέρμης με το νέο ΕΠΑΛ Θέρμης ζητούν με επιστολή ενημέρωσης και διαμαρτυρίας η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ. Όπως επισημαίνουν, πληροφορήθηκαν την τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς την ίδρυση του νέου σχολείου, δηλώνουν σύμφωνοι με την ίδρυση του ΕΠΑΛ που θα καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο εκφράζουν ανησυχία για τα προβλήματα που θα προκύψουν από την συστέγαση των δύο σχολείων, στο ίδιο κτίριο, το ίδιο ωράριο και τους ίδιους κοινόχρηστους χώρους. Κάνουν, ακόμη, λόγο για «μοναδικότητα της περίπτωσης αυτής σε όλη τη χώρα» και προτείνουν την ενοικίαση άλλου χώρου για το ΕΠΑΛ μέχρι τη μετεγκατάσταση του 2ου ΓΕΛ Μίκρας σε νέο κτίριο που θα κατασκευαστεί στον Τρίλοφο.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Κόπτσης δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των σχολείων με ασφάλεια», έκανε λόγο για στέγαση του ΕΠΑΛ σε διαφορετικό όροφο από τον όροφο στον οποίο στεγάζεται το ΓΕΛ ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει επικοινωνία για το θέμα με τον δήμαρχο Θέρμης και θα εξεταστεί η διαμαρτυρία του ΓΕΛ.

 

Π.Γ.