Πολλές δυστυχίες έχουν έρθει στον κόσμο από παρεξηγήσεις και από πράγματα που δεν ειπώθηκαν - Φιοντόρ Ντοστογέφσκι

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μιτάκης και Καραχάλιου

Ο Γιάννης Μιτάκης στα ΦΙΝΝ και η Βασιλεία Καραχάλιου στα Laser Radial εξασφάλισαν και τυπικά τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Όπως γνωστοποίησε με σημερινή (3/3) ανακοίνωσή της η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, μετά την αναβολή -λόγω κορονοϊού- της διεθνούς ρεγκάτας στο Ιέρ (17-24/4), οι δύο ιστιοπλόοι θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά «χρώματα» στο κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας, «η διοίκηση της ΕΙΟ από τις 9 Φεβρουαρίου είχε αποφασίσει ότι σε περίπτωση ματαίωσης της διοργάνωσης αυτόματα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα την πάρουν οι αθλητές και οι αθλήτριες που προηγούνται στην βαθμολογία μετά τον πρώτο αγώνα πρόκρισης “Athens International Sailing Week 2019”.

Για την ιστορία στο Ιέρ θα γινόταν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ που ταυτόχρονα ήταν και εσωτερική πρόκριση, καθώς και αγώνας πρόκρισης της χώρας για τα Λέιζερ Στάνταρντ και εσωτερική πρόκριση για τα Λέιζερ Ράντιαλ.

Κανονικά θα διεξαχθούν στην Πορτογαλία το παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 από 5 έως 13 Μαρτίου (είναι και εσωτερική πρόκριση για το Τόκιο) και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX από 7 μέχρι 13 του μήνα.

Στα 470 θα τρέξουν στους άνδρες οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, Βασίλειος Παπουτσόγλου – Ιωάννης Ορφανός και στις γυναίκες οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Αιμιλία Τσουλφά.

Στα RSX θα αγωνιστούν οι Βύρωνας Κοκκαλάνης και Κατερίνα Δίβαρη».