Κάθε πρόοδος γεννάει μια νέα ελπίδα που εξαρτάται από τη λύση ενός καινούργιου προβλήματος. Ο φάκελος δεν κλείνει ποτέ. Claude Levi-Strauss, 1908-2009, Γάλλος ανθρωπολόγος.

Storyboards του «Dune» πωλήθηκαν 2,66 εκ. ευρώ σε δημοπρασία

24 Νοεμβρίου, 2021

Τα εικονογραφημένα σενάρια (storyboards) για την καταδικασμένη κινηματογραφική εκδοχή του κλασικού «Dune» της δεκαετίας του 1970 πουλήθηκαν έναντι 2,66 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία, περίπου 100 φορές πάνω από την αναμενόμενη τιμή.

Το τετράδιο με σχέδια για την ταινία του Γαλλο-Χιλιανού σκηνοθέτη, ηθοποιού και σεναριογράφου κόμικς, Αλεχάντρο Χοδορόφσκι που θεωρείται μυθικό αντικείμενο από τους θαυμαστές της επιστημονικής φαντασίας, πυροδότησε έναν πόλεμο προσφορών στον οίκο Christie’s στο Παρίσι, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

Η κινηματογραφική ταινία επρόκειτο να συγκεντρώσει σπουδαία αστέρια της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των Σαλβαδόρ Νταλί, Μικ Τζάγκερ και Pink Floyd – αλλά ναυάγησε μετά από τέσσερα χρόνια προετοιμασίας λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Ο οίκος Christie’s παραδέχτηκε ότι στην αρχική του εκτίμηση για την τιμή πώλησης των storyboards, μεταξύ 25.000 και 35.000 ευρώ δεν είχε συνυπολογίσει την αύξηση του ενδιαφέροντος που προκάλεσε η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Τίμοθι Σαλαμέ, που έχει φτάσει στην κορυφή όσον αφορά την πώληση εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο.