Η αλλαγή είναι τόσο αναπόφευκτη όσο και ο χρόνος, και όμως τίποτα δεν συναντά μεγαλύτερη αντίσταση. - Benjamin Disraeli, 1804-1881, Άγγλος πρωθυπουργός

«Stop» από το NBA στον ανεμβολίαστο Ουίγκινς

25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο άσος των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Αντριου Ουίγκινς, ο οποίος αρνείται να εμβολιασθεί κατά της Covid-19, δεν θα μπορεί να παίξει στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας του την επόμενη σεζόν, καθώς το ΝΒΑ απέρριψε το αίτημά του να εξαιρεθεί για θρησκευτικούς λόγους.

    «Το ΝΒΑ εξέτασε και απέρριψε το αίτημα του Αντριου Ουίγκινς για θρησκευτική απαλλαγή, με την εντολή του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας του Σαν Φρανσίσκο να απαιτεί από άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω να εμβολιασθούν για να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις με μεγάλη εισροή σε εσωτερικούς χώρους. Συνεπώς, ο Ουίγκινς δεν θα μπορεί να παίζει στα εντός έδρας παιχνίδια των Ουόριορς μέχρι να εκπληρώσει αυτήν την προϋπόθεση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάλογο μέτρο, εφαρμόζεται και στην Νέα Υόρκη και αφορά τους παίκτες των Νικς και των Μπρούκλιν Νετς.

    Οι μη εμβολιασμένοι μπασκετμπολίστες θα μπορούν να παίζουν αυτή τη σεζόν -όπου το επιτρέπουν οι πόλεις- αλλά σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΝΒΑ, θα πρέπει να ελέγχονται καθημερινά στις προπονήσεις, τα ταξίδια και τις ημέρες παιχνιδιού. Οι πλήρως εμβολιασμένοι παίκτες δεν θα υποβάλλονται σε καθημερινούς ελέγχους.

    Ο 26χρονος Ουίγκινς, επιβεβαίωσε δημόσια την άρνησή του να εμβολιαστεί: «Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Οποιος θέλει να εμβολιασθεί μπορεί να το κάνει, όποιος δεν θέλει να εμβολιασθεί δεν εμβολιάζεται. Δεν είναι κριτική σε όσους κάνουν τον σχεδιασμό. Παίρνω τις δικές μου αποφάσεις. Και αυτήν την στιγμή, αποφάσισα να μην το κάνω».

    

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ