Είναι καλό να θυμόμαστε ότι το σύμπαν - με μια μικρή, ασήμαντη εξαίρεση - αποτελείται από τους άλλους, John Andrew, 1874-1937, Αμερικανός γιατρός & γνωμικογράφος

Στον Δήμο Καλαμαριάς ο Ρώσος Πρόξενος

10 Δεκεμβρίου, 2019

Θέματα πολιτισμού και επιχειρηματικότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στην Καλαμαριά ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης και ο γενικός πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξάντρ Πέτροβιτς Σερμπακόβ.

Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική ενώ οι δύο πλευρές αποφάσισαν να αναδείξουν τα στοιχεία εκείνα που συνδέουν την Καλαμαριά με τη Ρωσία ιστορικά. Τόσο ο Δήμαρχος κ. Δαρδαμανέλης, όσο και ο Ρώσος Πρόξενος κ. Σερμπακόβ τόνισαν ότι, οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών και λαών έχουν σφυρηλατηθεί στην πορεία της Ιστορίας, δημιουργώντας ακατάλυτους δεσμούς φιλίας. Διευκρίνισαν παράλληλα ότι η κοινή πίστη, η Ορθοδοξία, αδιαμφισβήτητα αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς, οδηγό της ιστορικής πορείας των λαών και ευχήθηκαν οι πρόσκαιρες διαφωνίες να επιλυθούν σύντομα.

Αναφορά έγινε, ακόμη, στο ρόλο των παλιννοστούντων ομογενών που προερχόμενοι από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ εγκαταστάθηκαν στην Καλαμαριά και αποτελούν μια διαρκή ανοιχτή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αποφασίστηκε, τέλος, να ξεκινήσουν επαφές για την εξεύρεση Ρωσικού Δήμου με κοινά χαρακτηριστικά, ώστε να αρχίσει μια διαδικασία αδελφοποίησης με τον Δήμο Καλαμαριάς.

Read previous post:
Δικογραφία σε βάρος 53χρονου για υπόθεση ξυλοδαρμού 11χρονου συμμαθητή της κόρης του από τις Φιλιππίνες

Δικογραφία για πρόκληση απλών σωματικών βλαβών, σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων, σε βάρος 53χρονου πατέρα 11χρονης μαθήτριας του δημοτικού,...

Close