Η θεωρία μου είναι ότι η θεμελιώδης πηγή συγκρούσεων στο νέο κόσμο δεν θα είναι πρωτίστως ιδεολογική ή οικονομική. Ο μεγάλοι διχασμοί στην ανθρωπότητα και οι κύριοι λόγοι συγκρούσεων θα είναι πολιτισμικοί. Samuel P. Huntington, 1927-2008, Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας

Στον «αέρα» η προετοιμασία της εθνικής Γαλλίας στο Κατάρ

    Σε λιγότερο από έναν χρόνο, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας, θα κληθεί να υπερασπισθεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας που κατέκτησε το 2018 στην Ρωσία. Οι «πετεινοί» θα λάβουν μέρος στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, ως ένας από τα φαβορί για το τρόπαιο και στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, έχει προγραμματισθεί «μίνι» προετοιμασία στο κρατίδιο του Κόλπου, τον ερχόμενο Μάρτιο.

    Ωστόσο, η… προσαρμογή των παικτών του Ντιντιέ Ντεσάμπ, στις συνθήκες που επικρατούν στο Κατάρ, ίσως και να μην γίνει, καθώς υπάρχουν σκέψεις για αναβολή αυτής της περιοδείας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της έλλειψης… αντιπάλων για φιλικούς αγώνες.

    Οπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», η τελική απόφαση, θα ληφθεί εντός των προσεχών ημερών, ενώ εάν τελικά ακυρωθεί το ταξίδι στο Κατάρ, οι «τρικολόρ» θα δώσουν τον Μάρτιο σειρά φιλικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη, με την Ακτή Ελεφαντοστού και την Νότια Αφρική να είναι δύο από τους αντιπάλους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ