Αυτά που κάνουν οι άνθρωποι, αυτά που λένε οι άνθρωποι και αυτά που λένε ότι κάνουν είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Margaret Mead, 1901-11979, Αμερικανίδα εθνολόγος

Στο Τελ Αβίβ οι νικητές του διαγωνισμού της πρεσβείας του Ισραήλ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ελληνικού τελικού του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας Start Tel Aviv 2017, τον οποίο διοργάνωσε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Impact Hub Athens. Εφέτος ήταν η τρίτη φορά που ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, ενώ διεξάγεται με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ και του Tel Aviv Global, συγκεντρώνοντας καινοτόμες επιχειρήσεις από 30 διαφορετικές χώρες και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πρωτοποριακό οικοσύστημα νεοφυών εταιρειών του Τελ Αβίβ.

 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, κυρία Ίριτ Μπεν-‘Αμπα, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα της να συστήσει στα ελληνικά δεδομένα το ανεπτυγμένο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων του Ισραήλ. Μέσω του διαγωνισμού, επεσήμανε η κυρία Μπεν-‘Αμπα, μία ομάδα Ελλήνων θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί για 5 ημέρες το Τελ Αβίβ και να συμμετάσχει στο φεστιβάλ καινοτομίας DLD Tel Aviv Innovation Festival 2017, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 3-7 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

 

Συνολικά 30 αιτήσεις κατατέθηκαν στον φετινό διαγωνισμό, οι οποίες αξιολογήθηκαν από μια ομάδα έμπειρων κριτών και έξι από αυτές πέρασαν στον τελικό. Την πρώτη θέση του διαγωνισμού κατέκτησε η ομάδα της Μαρίας Τσιάνας και της Βασιλικής Χρυσωβιτσιώτη με το 3easyR, μία καινοτόμα πλατφόρμα που βοηθά τους ανθρώπους με δυσλεξία να διαβάσουν κείμενα που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

 

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ιδέα Joy Park, ένα κινούμενο εργαστήριο «αισθήσεων», το οποίο έχει διαμορφωθεί ειδικά για παιδιά και σκοπός του οποίου είναι η ανάπτυξη της φαντασίας μέσα από ένα δημιουργικό περιβάλλον. Τέλος, στην τρίτη θέση βρέθηκε η Εναλεία, η πρώτη σχολή για επαγγελματική αλιεία στην Ελλάδα, στόχος της οποίας είναι να εκπαιδεύσει νέους και άνεργους στο επάγγελμα του αλιεργάτη και του αλιευτικού καπετάνιου.

 

Read previous post:
Σε θερμό κλίμα η πρώτη συνάντηση των προέδρων Τραμπ-Πούτιν στο Αμβούργο

Ξεκίνησε στο Αμβούργο η πολυαναμενόμενη συνάντηση των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο...

Close