Οι προκαταλήψεις είναι μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου. Μπορείς να σχηματίσεις μια γνώμη χωρίς να έχεις όλα τα δεδομένα -  E.B. White

Στο opengov για δημόσια διαβούλευση το τέταρτο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση

7 Μαΐου, 2019

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το τέταρτο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση στο πλαίσιο του Open Government Pathenship. Το Εθνικό Σχέδιο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.opengov.gr και θα μείνει ανοιχτό για σχόλια και προτάσεις έως την Τρίτη 14 Μαΐου.

«Η παγκόσμια πρωτοβουλία συνεργασίας για την ανοικτή διακυβέρνηση Open Government Partnership (OGP) αποσκοπεί στην διασφάλιση κυβερνητικών δεσμεύσεων για την προώθηση της διαφάνειας, την ενδυνάμωση των πολιτών, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη διακυβέρνηση», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εθνική εκπρόσωπος του Open Government Pathenship.

Όπως σημειώνει η ίδια, «στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την ανοικτή διακυβέρνηση, η διαφάνεια, η λογοδοσία, η ακεραιότητα και η συμμετοχή αποτελούν κοινές συνιστώσες κάθε πρωτοβουλίας που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με στόχο τη μετάβαση σε μια πιο ανεξάρτητη, αξιοκρατική και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση». Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημειώνει, επίσης, ότι «σε αυτήν την κατεύθυνση, το τέταρτο εθνικό σχέδιο δράσης για την ανοικτή διακυβέρνηση εστιάζει σε μια σημαντική πρόκληση που εξυπηρετεί τη διαφάνεια της διοικητικής διαδικασίας και ειδικότερα την εξασφάλιση της πρόσβασης των πολιτών σε δεδομένα, στοιχεία και πληροφορίες των δημοσίων υπηρεσιών».

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Μεγαλύτερο επίτευγμα της Κομισιόν η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της πενταετούς θητείας της απερχόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής,...

Close