Ο άνθρωπος που του έχουν αρνηθεί το δικαίωμα να παίρνει σημαντικές αποφάσεις, αρχίζει να θεωρεί σημαντικές τις αποφάσεις που του επιτρέπεται να παίρνει. Northcote Parkinson, 1909-1993, Βρετανός ιστορικός

Στο American Mediterranean Investment Forum, στην Αθήνα, ο Μάικ Πομπέο

13 Σεπτεμβρίου, 2023

Στο πρώτο American Mediterranean Investment Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στην Αθήνα, θα παραστεί, φιλοξενούμενος του Joseph Sassoon Group, ο τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (Michael R. Pompeo).

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου των διοργανωτών, το Forum οργανώνεται για να προσελκύσει εκ νέου αμερικανικές επιχειρήσεις και επενδυτές στην περιοχή, ενώ θα δώσει την ευκαιρία σε entrepreneurs, startups και πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με επενδυτές, ηγέτες της παγκόσμιας βιομηχανίας και ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και να διερευνήσουν πιθανές ευκαιρίες συνεργασίας και χρηματοδότησης.

Ο κ. Πομπέο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής, ενώ θα πάρει μέρος σε πάνελ συζήτησης για τον τρόπο αντιμετώπισης εξωτερικών απειλών στην περιοχή – σαν αυτές που θέτει η Κίνα – που μπορεί να υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα. Επισημαίνεται εξάλλου, ότι ο τέως ΥπΕξ των ΗΠΑ, εκ των Αρχιτεκτόνων των «Abraham Accords», θα αναδείξει την αξία των συμφωνιών, καθώς και το πώς μέσα από εμπορικές, επιστημονικές συνεργασίες, αλλά και διασυνοριακές συνεργασίες, αυτή η ειρηνευτική συμφωνία αποδίδει καρπούς για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ο 70ός ΥπΕξ των ΗΠΑ θα προσφέρει επίσης ένα θετικό όραμα για το μέλλον και θα εξηγήσει τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από αυτήν τη συμφωνία για τη δική της οικονομική ασφάλεια και σταθερότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διοργάνωση του American Mediterranean Investment Forum πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία σημειώνεται ραγδαία αύξηση των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα, με το αποτέλεσμα να είναι εμφανές στη συνολική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ξένοι επενδυτές. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προσέλκυση εκ νέου αμερικανικών επιχειρήσεων και επενδυτών στην περιοχή. Το Forum, τονίζεται, θα δώσει την ευκαιρία σε entrepreneurs, startups και πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με επενδυτές, ηγέτες της παγκόσμιας βιομηχανίας και ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και να διερευνήσουν πιθανές ευκαιρίες συνεργασίας και χρηματοδότησης. Επίσης, το Forum θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εντοπίσουν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενώπιον των οποίων βρίσκονται οι ξένοι επενδυτές στην περιοχή. Αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας αλλά και από ολόκληρο τον επιχειρηματικό κλάδο των ΗΠΑ, θα μοιραστούν δεξιότητες, εμπειρίες και υπηρεσίες που θα ωφελήσουν τις αγορές της ευρύτερης περιοχής. Για πρώτη φορά, εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ και του Ισραήλ θα μοιραστούν πώς οι συνεργατικές προσπάθειές τους είναι σε θέση να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή της Μεσογείου και ειδικότερα στην Ελλάδα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κορυφαίες προσωπικότητες από το Ισραήλ και την Ελλάδα των επιχειρήσεων, των επενδύσεων και της πολιτικής, αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο Forum, στις 27 Σεπτεμβρίου. Όπως σχολίασε με σημερινή του δήλωση, ο κ. Πομπέο: «Ανυπομονώ να γίνω μέλος αυτού του σημαντικού forum μαζί με τον David Sassoon και την ομάδα του Joseph Sassoon Group, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στην Αθήνα. Η Ελλάδα είναι ένας ζωτικής σημασίας στρατηγικός εταίρος και φίλη χώρα των ΗΠΑ και προσβλέπω στην προώθηση αυτής της τόσο σημαντικής σχέσης συνεργασίας».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το American Mediterranean Investment Forum παρέχονται στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://aminvestmentforum.com/