Είναι χαρακτηριστικό του μεγαλόψυχου ανθρώπου να μη ζητάει χάρες, αλλά να είναι έτοιμος να κάνει το καλό στους άλλους. Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας

Στο ακριτικό Καστελόριζο το 54ο παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων

23 Απριλίου, 2019

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νεοκλασικό του κτίριο, στην οδό Δημοκρίτου 14, στο κέντρο της Αθήνας, το Λύκειον των Ελληνίδων ανήγγειλε πρόσφατα την ίδρυση του 54ου Παραρτήματός του στο ακριτικό Καστελλόριζο.

Παρουσία της προέδρου του Λυκείου Ελένης Τσαλδάρη, των μελών του διοικητικού συμβουλίου, του προέδρου του Συνδέσμου απανταχού Καστελλοριζίων κ. Νικολαρά, εκπροσώπων Παραρτημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και πολλών μελών και φίλων του σωματείου, η αντιπρόεδρος και έφορος Παραρτημάτων Μαρία Παπαμάρκου υποδέχτηκε την αντιπρόεδρο και την γενική γραμματέα του νέου Παραρτήματος Κωνσταντίνα Αγαπητού-Crowley και Κυριακή Ντάφλου (που εκπροσωπούσαν επίσης την νεοεκλεγείσα πρόεδρο του νέου Παραρτήματος Ελισάβετ Νίτη και το Δ.Σ.) παραφράζοντας τον ποιητή: «και την κοινή λυκειακή λαλιά ως πέρα την επήγαμε, στο Καστελλόριζο». Ανέλυσε επίσης τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η παρουσία του Λυκείου των Ελληνίδων σε αυτόν «τον τόπο με τη μακραίωνη ελληνική ιστορία, τον πολύπαθο, που δίνει ποικίλους αγώνες για την προάσπιση της χώρας».

Το Λύκειον των Ελληνίδων, που επί 108 ήδη χρόνια αναπτύσσει τη γόνιμη δράση του τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλά μέρη του εξωτερικού, διατηρεί σειρά πολύ δραστήριων Παραρτημάτων στις περισσότερες ακριτικές περιοχές της χώρας. ‘Εχοντας από πολύ καιρό το βλέμμα του στραμμένο και στο Καστελλόριζο, τον Ιούνιο του 2018 άρχισε να δρομολογεί εκεί την ίδρυση του 54ου Παραρτήματός του.

Στη βραδιά που οργανώθηκε για την υποδοχή του Καστελλόριζου στη λυκειακή οικογένεια, κεντρικός ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Σταύρος Λυγερός που υπογράμμισε τη στρατηγική θέση του νησιού και ανέλυσε τις νέες γεωπολιτικές δυναμικές που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί του Καστελλόριζου από μέλη της Χορευτικής Ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων, με ζωντανή μουσική και τραγούδι. Η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, όταν η πρόεδρος Ελένη Τσαλδάρη παρέδωσε στις εκπροσώπους του Παραρτήματος Καστελλόριζου την ελληνική σημαία με το σήμα του Λυκείου και την επιγραφή «Παράρτημα Καστελλόριζου».

Πηγή: Λύκειον των Ελληνίδων

Read previous post:
Σέρρες : Ο “Άτλας” μύρισε τα ναρκωτικά στον Προμαχώνα

Με τη συνδρομή του "Άτλαντα", του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, αστυνομικοί κατάφεραν να "μπλοκάρουν" ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες κατηγορείται ότι σκόπευε...

Close