Η αποτυχία είναι η μητέρα της επιτυχίας. Κινέζικη παροιμία

Στις «Μητέρες-Νικήτριες της Ζωής» αφιερωμένη η εκδήλωση της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ και του Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ», στις 9 Μαϊου

Iδιαίτερη σημασία, λόγω της πανδημίας, αποκτά φέτος η Γιορτή της Μητέρας στις 9 Μαϊου. Με σύνθημά «Μητέρες-Νικήτριες της Ζωής», η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν» και το Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ» διοργανώνουν μία ξεχωριστή διαδικτυακή εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας (στις 9 Μαϊου, από τις 10:00 έως τις 11:00), στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων «ΑΤΤΙΚΟΡΑΜΑ» υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΕΚΠΑ.

Σημειώνεται, ότι η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ έχει αναλάβει με επιτυχία τη διαχείριση εγκύων και λεχωϊδων με λοίμωξη COVID-19,  με παγκόσμιες πρωτιές, όπως με ενδομήτριες επεμβάσεις κατά την κύηση, τοκετό σε γυναίκα με μεταμόσχευση νεφρού, αλλά και με τη διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής σε μητέρα που ήταν διασωληνωμένη λόγω βαριάς πνευμονίας από τον κορονοϊό SARS-CoV-2.

Τη γιορτή θα προλογίσουν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Α. Δημόπουλος, η διευθύντρια της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, καθηγήτρια Σ. Καλανταρίδου και ο πρόεδρος του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ», επ. καθηγητής Π. Χαλβατσιώτης.

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μία ξεχωριστή γιορτή. Είναι γιορτή της ίδιας της ζωής. Τιμή που αποδίδουμε στην αξία της και την προσφορά της, όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στην εκδήλωση μιλούν γυναίκες που γέννησαν στο Νοσοκομείο «Αττικόν» ενώ νοσούσαν από λοίμωξη COVID-19, αλλά και μητέρες-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Γ’ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Β’ Αναισθησιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, στο Αττικό Νοσοκομείο, που στήριξαν τον αγώνα αυτών των γυναικών να γεννήσουν με ασφάλεια.

«Το κλάμα ενός μωρού που γεννήθηκε από την πρώτη μητέρα θετική στον κορονοϊό στην Ελλάδα, στη Γ’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ, ήταν αρκετό για να μας θυμίσει ότι η ελπίδα είναι ζωντανή», σημειώνει στο μήνυμά της για την εκδήλωση η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών της Κλινικής.

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου και το ίδρυμά του «ντύνουν» μουσικά τα μηνύματα ελπίδας που δίνουν οι μητέρες, αλλά και την υπερπροσπάθεια όλου του υγειονομικού προσωπικού για την αίσια έκβαση της απρόσμενης περιπέτειάς τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο link: https://www.conferre.tv/miterattikon.