Η επιστήμη και η τέχνη ανήκουν σε όλον τον κόσμο, και μπροστά τους εξαφανίζονται τα σύνορα - Johann Wolfgrang von Goethe

Στις 9-10 Ιουλίου στο Ηράκλειο το Euro FootVolley

7 Ιουλίου, 2022

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου, πραγματοποιείται στο Karteros Beach Sports Center, στο Ηράκλειο, το Euro FootVolley, στο οποίο θα μετάσχουν οι 12 καλύτερες ομάδες στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Λίγκας, από Πορτογαλία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία, Ισραήλ, Ουκρανία και Σερβία, αλλά και τέσσερις ομάδες από την Ελλάδα, ως διοργανώτρια.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, επανέλαβε ότι στόχος είναι η ανάδειξη αθλημάτων που δεν ήταν ευρέως γνωστά στην χώρα, προσθέτοντας ότι για τα αθλήματα άμμου και θαλάσσης, η ύπαρξη μιας σύγχρονης υποδομής όπως το Karteros Beach Sports Center, που φτιάχτηκε σε χρόνο ρεκόρ και έχει ήδη φιλοξενήσει δυο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ενισχύει αυτή την προσπάθεια. 
«Είχαμε πει από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης του τόπου, τρία χρόνια πριν, ότι θα δουλέψουμε συστηματικά και θα ενισχύσουμε όλα τα αθλήματα για να αυξηθεί ο αριθμός των ομοσπονδιών και να φέρουμε στη χώρα καινούργια αθλήματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα σε άλλες χώρες, ωστόσο στη χώρα μας για διάφορους λόγους δεν έχουν υποστηριχθεί, δεν έχουν αναδειχθεί, δεν έχουν αγκαλιαστεί όπως θα έπρεπε» είπε ο κ. Αυγενάκης, που συμπλήρωσε ότι μετά τα δυο παγκόσμια πρωταθλήματα που έγιναν στις εγκαταστάσεις του Καρτερού, η ευρωπαϊκή διοργάνωση του Ποδοβόλεϊ είναι ένα ακόμη «άνοιγμα». 
«Είναι μια διοργάνωση που γίνεται πρώτη φορά στη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης και σε ό,τι αφορά το άθλημα, συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να αποκτήσει «ξεχωριστή οντότητα, άρα και Ομοσπονδία». 
Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο πρόεδρος  του ΟΑΚΑ Νεκτάριος Βιδάκης, που είναι συνδιοργανωτής της διοργάνωσης, ο οποίος εξήγησε πως «ως ναυαρχίδα των αθλητικών υποδομών της χώρας, το ΟΑΚΑ δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο στην εξελισσόμενη επανάσταση του ελληνικού αθλητισμού, ανάσταση θα την έλεγα καλύτερα». 
Ο επικεφαλής της FootVolley Greece, μέλος της Ευρωπαϊκής Λίγκας, Marcelo Correa da Costa, αναφέρθηκε  στις εγκαταστάσεις, λέγοντας ότι είναι ασυγκρίτως καλύτερες από πολλές του εξωτερικού, προσθέτοντας ότι «στόχος είναι όσοι βρεθούν στην Κρήτη για το Euro FootVolley να πάρουν μαζί τους λίγο Κρήτη». 
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός, αλλά και ο επιχειρηματίας Σταύρος Κουμουλάς, εκ μέρος των χορηγών της διοργάνωσης. 
Στα ελληνικά ζευγάρια θα αγωνιστούν, μεταξύ άλλων, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τάεκβοντο στο Σίδνεϊ, Μιχάλης Μουρούτσος, μαζί με τον Ρωμανό Ιωαννίδη, ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ο Κώστας Σόμερ, οι Αργύρης Πλατέλλας με τον Γιάννη Κουρζή κά.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΩΡΑΪΤΗ