Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά. Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Στις 7/2, η πρώτη διαδικτυακή ευρωπαϊκή «Ημέρα Καριέρας Τουρισμού» της ΔΥΠΑ

5 Φεβρουαρίου, 2024

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024, μέσω του Εθνικού Γραφείου Συντονισμού EURES, την πρώτη διαδικτυακή ευρωπαϊκή «Ημέρα Καριέρας» για τον τουρισμό στην Ελλάδα από τις 10:00 έως τις 16:00.

Στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 170 επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν υποψήφιους για περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εστίασης.

Οι επιχειρήσεις μπορούν έως και αύριο Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, να δημιουργήσουν το προφίλ τους (εγγραφή ή είσοδος) και να αναρτήσουν τις θέσεις εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, που αναζητούν εργασία, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ή να συνδεθούν δωρεάν στην πλατφόρμα ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ώστε να καταχωρίσουν το βιογραφικό τους σημείωμα, να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης, να ενημερωθούν για την αγορά εργασίας της Ελλάδας και να συνομιλήσουν με τους εργοδότες.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα μπορούν:

– να παρακολουθήσουν παρουσίαση για την αγορά εργασίας της Ελλάδας στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα,
– να παρακολουθήσουν την παρουσίαση «πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;» στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα,
– να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του εργαλείου της ΔΥΠΑ myDYPAlive,
– να βλέπουν το προφίλ των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό και τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας,
– να πραγματοποιήσουν επιτόπου διαδικτυακές συνεντεύξεις με επιχειρήσεις και
– να συνομιλήσουν απευθείας με τους εγγεγραμμένους εργοδότες και συμβούλους EURES της ΔΥΠΑ, μέσω του διαδικτυακού εργαλείου live CHAT.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση υποστηρίζεται από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα European Online Job Days.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα: https://europeanjobdays.eu/en/event/work-greece-fiλoξeniα ή να αποστείλουν τα ερωτήματά τους στο email: euresgreecejobs@dypa.gov.gr.

Γ.Μπ.