Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά - Albert Einstein

Στις 16/6 η δίκη για τις μισθολογικές διακρίσεις

Η πανδημία του κορονοϊού «ανέβαλε» και την δίκη που αφορά στις μισθολογικές διακρίσεις που παρατηρούνται στις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η ακροαματική διαδικασία, επρόκειτο να διεξαχθεί στις 5 Μαίου, ωστόσο ο δικαστής, Γκάρι Κλάουσνερ, αποδέχθηκε το αίτημα των δύο πλευρών για καλύτερη προετοιμασία και όρισε την δίκη για τις 16 Ιουνίου. Σηειώνεται, πως ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ έχει επιβάλει περιοριστικά μέτρα στην αμερικανική πολιτεία, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.
Οπως είναι γνωστό, οι παίκτριες της εθνικής γυναικών, που κατέκτησε το Μουντιάλ του 2019 στην Γαλλία, με επικεφαλής την Μέγκα Ραπίνο αποφάσισαν πέρυσι να μηνύσουν την ομοσπονδία, κατηγορώντας τους αρμόδιους φορείς για μισθολογική διάκριση λόγω φύλου. Απαιτούν 66 εκατομμύρια δολάρια, επικαλούμενες και τον νόμο για τα δικαιώματα των πολιτών. Οι καταγγέλλουσες υποστηρίζουν ότι δεν πληρώθηκαν δίκαια σε σύγκριση με τους παίκτες της εθνικής ομάδας ανδρών.
Αυτό που εξόργισε τις Αμερικανίδες διεθνείς, ήταν ο ισχυρισμός ότι ένας άδρας που αγωνίζεται στην εθνική ομάδα, απαιτεί υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων, όπως μεγαλύτερη ταχύτητα και δύναμη, σε σχέση με μία γυναίκα.
Η συγκεκριμένη άποψη, προκάλεσε την οργή των Αμερικανίδων, αλλά και ορισμένων κορυφαίων χορηγών όπως η Coca-Cola, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κάρλος Κορντέϊρο.

 Γ. Διακογιάννης

Read previous post:
Μοναξιά όπως πείνα: Η κοινωνική απομόνωση λόγω κορονοϊού αφήνει στον εγκέφαλο παρόμοιο αποτύπωμα

  Μερικοί από τους ανθρώπους που έχουν υποχρεωθεί να μένουν σπίτι τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού, φαίνεται...

Close