Σε όλους τους πολέμους, από τον Τρωικό μέχρι σήμερα, το κυριότερο κίνητρο υπήρξε η κλοπή, η αρπαγή, η λεηλασία, Σενέκας, 4 μ.Χ-65 μ.Χ., Ρωμαίος φιλόσοφος

Στις 16 και 17 Μαρτίου το συνέδριο της ΚΕΔΕ για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση

20 Φεβρουαρίου, 2020

Τις προτάσεις της για την μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση  του κράτους με την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού στους Δήμους, θα συζητήσει και αποφασίσει η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού της χώρας μας, στο διήμερο συνέδριο, που διοργανώνει στις 16 και 17 Μαρτίου, με αυτό το θέμα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στην Αθήνα. 

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της , στόχος του συνεδρίου είναι η αξιολόγηση, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων, τόσο μεταξύ του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και μεταξύ των Περιφερειών και των Δήμων, καθώς και για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους με συνακόλουθη εξασφάλιση των πρόσθετων οικονομικών πόρων και του προσωπικού.  Η ΚΕΔΕ  υπογραμμίζει, ότι απαιτείται μια « Διοικητική Μεταρρύθμιση του Κράτους που θα ενισχύει τον επιτελικό ρόλο του και θα ενδυναμώνει το ρόλο των Δήμων στην παροχή των υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη της χώρας και στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής». 

Στο Συνέδριο παράλληλα θα συζητηθούν σε θεματικές ενότητες η συμμετοχή των Ο.Τ.Α. στο νέο ΕΣΠΑ & τα Αναπτυξιακά Προγράμματα των Δήμων, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και η συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. με την Επιτροπή Ελλάδα 2021.
 

Read previous post:
Μέσι: «Εάν το θέλει η ομάδα εγώ δεν θα φύγω»

Στο παρελθόν ανήκει η κόντρα που είχε ξεσπάσει, στις αρχές του μήνα, στο εσωτερικό της Μπαρτσελόνα, ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι...

Close