Το πιο θλιβερό στη ζωή αυτή τη στιγμή είναι ότι η επιστήμη συγκεντρώνει γνώση πολύ πιο γρήγορα από ό,τι η κοινωνία αποκτά σοφία - Ισαάκ Ασίμοφ (1920-1992, Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας)

Στις 14/12 τα εγκαίνια του «Academy Museum of Motion Pictures»

14 Φεβρουαρίου, 2020

Στην τελετή απονομής των φετινών Βραβείων Όσκαρ, ο Τομ Χανκς αποκάλυψε ότι το «Academy Museum of Motion Pictures» θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου του 2020 (έκανε την ανακοίνωση με την ιδιότητα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του μουσείου και προέδρου της καμπάνιας για το Academy Museum). Χαρακτηρισμένο ως το «κορυφαίο στον κόσμο μουσείο κινηματογραφικών ταινιών», το αμερικανικό τοπόσημο στην Καλιφόρνια, στο Miracle Mile στο Λος Άντζελες, θα μεταδίδει τη δύναμη των ταινιών, θα προσφέρει τη δυνατότητα ματιάς στο πώς δημιουργούνται οι ταινίες και θα εξερευνά τον ευρύτατο πολιτιστικό αντίκτυπό τους.

 Η βασική κατασκευή, την οποία έχει σχεδιάσει ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο, έχει ολοκληρωθεί και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή τεσσάρων ορόφων που θα φιλοξενούν καινοτόμες εκθέσεις. «Αδημονούμε να υποδεχθούμε ολόκληρο τον κόσμο στο Academy Museum. Όταν, στις 14 Δεκεμβρίου, ανοίξουν οι πύλες μας, ο συναρπαστικός συνδυασμός εκθέσεων, προβολών και δημόσιων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα δώσει τη δυνατότητα στους απανταχού φίλους του κινηματογράφου να βιώσουν άνευ προηγουμένου εμπειρίες» τόνισε ο διευθυντής του μουσείου, Μπιλ Κράμερ.