Το πρόβλημα με τα ψέματα και την εξαπάτηση είναι ότι η αποτελεσματικότητά τους βασίζεται εξ ολοκλήρου σε μια σαφή αντίληψη της αλήθειας την οποία ο ψεύτης και απατεώνας επιθυμεί να κρύψει. Hannah Arendt, 1906-1975, Γερμανοαμερικανίδα ιστορικός

Στην ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους συμφώνησαν Λαφαζάνης-ΓΣΕΒΕΕ

12 Φεβρουαρίου, 2015

Τις προτάσεις της κατέθεσε χθες η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς, όπως επισήμανε, τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας έως και κατά 42,5%, αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου κατά 27%, και παράλληλη σωρευτική μείωση του κύκλου εργασιών κατά 75%.

Η μείωση του ενεργειακού κόστους αναγνωρίστηκε και ως βασική προτεραιότητα από τον υπουργό κ. Λαφαζάνη, ο οποίος όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε πως «αν το ενεργειακό κόστος πέσει, τότε διευκολύνονται οι οικονομικές δραστηριότητες και συνολικά η ελληνική οικονομία».

Πρέπει επίσης, υποστήριξε η ΓΣΕΒΕΕ, να υπάρξει ένας απλούστερος σχεδιασμός του χωροταξικού πλαισίου και να σταματήσει η άκριτη απομάκρυνση των ΜμΕ από περιοχές, χωρίς να έχει προβλεφθεί χώρος υποδοχής.

Η ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για την τόνωση των ΜμΕ στα πλαίσια τόσο του Προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» όσο και ενός νέου προγράμματος για την ενεργειακή θωράκιση των επιχειρήσεων ονόματι «Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup και τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της, ο κ. Καββαθάς δήλωσε πως όλη η χώρα βρίσκεται στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Read previous post:
Χωρίς κοινή ανακοίνωση ολοκληρώθηκε το έκτακτο Eurogroup

Όπως όλα δείχνουν, όλα θα κριθούν -όπως αναμενόταν- στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου.

Close