Εθνικισμός είναι δίψα για εξουσία ενισχυμένη από αυταπάτες - George Orwell

Στηρίζει Αμορίμ η Σπόρτινγκ κόντρα στην επιτροπή προπονητών

8 Μάρτιος, 2021

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υπερασπίστηκε τον τεχνικό της ομάδας, Ρούμπεν Αμορίμ, στην καταγγελία που έχει καταθέσει εναντίον του η ένωση προπονητών της Πορτογαλίας, η οποία ζητά να τιμωρηθεί με αποκλεισμό μέχρι έξι χρόνια, επειδή δεν είχε την άδεια για να είναι πρώτος προπονητής. Ο σύλλογος της Λισαβόνας, ο οποίος οδεύει προς την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά το 2002, τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι η ένωση προπονητών κατηγόρησε τον Αμορίμ για απάτη, όταν έγινε προπονητής της Σπόρτινγκ τον Μάρτιο του 2020. Τότε η ένωση είχε διαμαρτυρυθεί για το γεγονός ότι ο Αμορίμ είχε δηλωθεί από τη Σπόρτινγκ ως βοηθός προπονητή αντί για πρώτος προπονητής, καθώς δεν διέθετε τη σχετική άδεια. Τώρα η επιτροπή προπονητών της πορτογαλικής λίγκας κατήγγειλε τον Αμορίμ για απάτη και ζητά τον αποκλεισμό του για διάστημα 1-6 ετών.

Από την πλευρά της, η Σπόρτινγκ χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή της την κατάσταση ως «ένα από τα πιο λυπηρά και σουρεαλιστικά επεισόδια στην ιστορία του πορτογαλικού ποδόσφαιρου», λέγοντας ότι ο Αμορίμ είχε ακολουθήσει τους κανόνες και προσθέτοντας πως δεν υπάρχει «νομική βάση» για την τιμωρία του.

Εκπρόσωπος Τύπου της Σπορτινγκ δήλωσε ότι η πορτογαλική ομοσπονδία θα εξετάσει την υπόθεση και θα αποφασίσει εάν ο Αμορίμ θα τιμωρηθεί ή όχι, αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα παρθεί η απόφαση.

Παλαίμαχος διεθνής με την εθνική Πορτογαλίας, ο 36χρονος Αμορίμ είχε εργαστεί ως προπονητής στη μεγάλη κατηγορία για λιγότερο από δύο μήνες, όταν η Σπόρτινγκ τον απέκτησε από την Μπράγκα, στην οποία ήταν προηγουμένως τεχνικός της ομάδας αναπληρωματικών.

 

Δ. Κοντογεώργος