Χωρίς την εξουσία, οι ιδεολογίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Με την εξουσία, σπάνια επιβιώνουν. Φιντέλ Κάστρο, 1925-, Κουβανός ηγέτης

Στην υπηρεσία της αρχιτεκτονικής, η τεχνολογία drone του στούντιο DRIFT

25 Νοεμβρίου, 2022

«Πώς θα έδειχνε η Σαγκράδα Φαμίλια αν ολοκληρωνόταν;» αναρωτιούνται οι καλλιτέχνες του ολλανδικού στούντιο DRIFT. «Φανταστείτε ένα πλήρες κυκλικό Κολοσσαίο» λένε. Το καλλιτεχνικό δίδυμο του στούντιο παρουσιάζει τις προσπάθειές του να βελτιώσει το λογισμικό drone που έχει εξελίξει για να δημιουργήσει πραγματικές, σε κανονικό μέγεθος απεικονίσεις φημισμένων αρχιτεκτονικών τοπόσημων στην περίπτωση αποκατάστασης ή ολοκλήρωσής τους.

Χρησιμοποιώντας εναέρια «γλυπτά», εγκαταστάσεις και περφόρμανς, η πολυτομεακή ομάδα εργάζεται μεταμορφώνοντας τον χώρο με αιθέρια έργα τέχνης που λάμπουν. «Όλα τα έργα τέχνης έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνουν χώρους. Οι περιορισμένες παράμετροι ενός μουσείου ή μιας αίθουσας τέχνης δεν είναι πάντα αντάξιες ενός συνόλου έργων· συχνά, μάλλον, αναδεικνύει τη δυναμική του στη δημόσια σφαίρα ή μέσω της αρχιτεκτονικής» υπογράμμισαν, μιλώντας στο Designboom, οι Ολλανδοί καλλιτέχνες.