Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ΄αυτό που σε συνθλίβει. Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

Στην τελική ευθεία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado

23 Αυγούστου, 2017

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado, τη δεύτερη μεγάλη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που γίνεται στη Θεσσαλονίκη μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado γίνεται υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με διοργανωτές το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Από 28 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου οι κορυφαίοι της κλάσης Tornado που συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της – θα ανοίξουν τα πανιά τους στο θαλάσσιο στίβο του Θερμαϊκού κόλπου προσφέροντας στους Θεσσαλονίκείς αλλά και στους επισκέπτες της πόλης ένα συναρπαστικό θέαμα.

Ο Αλέξης Ταγαρόπουλος ο οποίος μαζί με το Νίκο Μαύρο κατέκτησαν πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα tornado που έγινε στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, σε δήλωση του για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επισήμανε:

«Περιμένω ότι θα γίνουν πολύ καλοί αγώνες. Έχουμε δουλέψει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση. Θα έχουμε περίπου 25 με 27 συμμετοχές που θα προέρχονται από 10- 11 χώρες μεταξύ των οποιών και η Αυστραλία με τη Νέα Ζηλανδία. Αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι και επετειακό γιατί συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της κλάσης tornado. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα παρόλο που οι συμμετοχές δεν είναι σε αριθμό αυτές που προσδοκούσαμε καθώς υπήρχαν πολλές υποχρεώσεις στο τέλος Αυγούστου για αρκετά πληρώματα, κάτι που τους εμπόδισε να λάβουν μέρος. Στο οργανωτικό κομμάτι ο Ν.Ο.Θ δεν έχει κανένα πρόβλημα στη διοργάνωση τέτοιων αγώνων. Πριν από ένα μήνα διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 που έχε τεράστιες απαιτήσεις. Εδώ οι απαιτήσεις είναι μικρότερες. Υπάρχει πλέον η τεχνογνωσία που αποτελεί εγγυήση ότι δεν θα γίνει κάποιο μεγάλο λάθος».

Όπως δηλώνει, μετά το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό, ο στόχος τους είναι η 1η θέση και στο παγκόσμιο:

«Προσδοκία μας είναι και σ αυτή τη διοργάνωση να πάρουμε ένα μετάλλιο και γιατί όχι το χρυσό. Η πείρα έχει δείξει ότι πολλά μπορεί να κριθούν στις λεπτομέρειες και σε κακές στιγμές. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο. Υπάρχουν επίσης και ο Κώστας Τριγκώνης με τον Ντάνη Πασχαλίδη που θα είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι, αλλά και δυο τρείς ξένες συμμετοχές που είναι πολύ καλοί αθλητές. Κανένας δεν πρόκειται να χαριστεί και όλοι θα παλέψουν για να κερδίσουν όλες τις κούρσες».

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο ο πρωθυπουργός

Στο Γραφείο του στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί το Σάββατο 26 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 11 το...

Close