Το παπούτσι που ταιριάζει στον έναν, είναι στενό σε έναν άλλο. Δεν υπάρχει συνταγή για τη ζωή που να ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις - Karl Jung

Στην Μυτιλήνη η Ζ. Ράπτη με την επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ελλάδα

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, με την επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ελλάδα, Dr Marianna Trias επισκέφθηκαν σήμερα τη Μυτιλήνη.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, συζήτησε μαζί τους το μεταναστευτικό ζήτημα και την πανδημία του κορονοϊού. Εξέφρασε τις θέσεις της δημοτικής Αρχής για κλείσιμο του προσωρινού ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ, τη δημιουργία ελεγχόμενης δομής ΚΥΤ εκτός αστικού ιστού το συντομότερο δυνατό, καθώς και κλείσιμο όλων των υπαρχουσών δομών στον Δήμο Μυτιλήνης, συμπεριλαμβανομένων και των οικιών που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων από την πλευρά του υπουργείου Υγείας για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου, με τον έλεγχο κυκλοφορίας μεταναστών μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης και τα χωριά του δήμου, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που υπήρξε μέχρι σήμερα σε συνεργασία με τον δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, που έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης αναφέρθηκε «και στις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό», ζητώντας από την υφυπουργό να επιληφθεί του θέματος, «καθώς οι παρούσες συνθήκες πανδημίας επιβάλλουν τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια εκ μέρους της Πολιτείας».

Απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του ΠΟΥ, ο δήμαρχος ζήτησε να μεταβιβάσει αίτημα φιλοξενίας μεταναστών για παροχή υγειονομικής περίθαλψης από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υφυπουργός Υγείας σημείωσε, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να ενισχυθεί επικουρικά το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και να χορηγηθεί επιπλέον υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ώστε οι γιατροί να επιτελούν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Kυρ. Μητσοτάκης: Η τουρκική προκλητικότητα με μονομερείς ενέργειες ή με ακραία ρητορική δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή

«Η τουρκική προκλητικότητα, είτε αυτή εκδηλώνεται μέσα από μονομερείς ενέργειες είτε εκδηλώνεται μέσα από μία ακραία ρητορική δεν μπορεί να...

Close