Δεν είναι ότι χειροτέρεψε ο κόσμος, απλώς η κάλυψη των γεγονότων έγινε πολύ καλύτερη. G.K. Chesterton, Άγγλος συγγραφέας & κριτικός

«Στην ηλικία μου χρειάζεσαι νοοτροπία, εκτός από το ταλέντο»

 
    Για όλους και όλα μίλησε ο επιθετικός της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, στην εφημερίδα της πατρίδας του, Aftonbladet, μετά την ανάδειξή του για 12η φορά, ως κορυφαίου Σουηδού ποδοσφαιριστή. Παραδέχθηκε ότι του λείπει η εθνική, αλλά τόνισε ότι ο προπονητής Γιάνε Αντερσον είναι εκείνος που πρέπει να τον καλέσει, εάν το κρίνει απαραίτητο. «Μου λείπει, εάν σε κάποιον δεν λείπει σημαίνει ότι έχει τελειώσει την καριέρα του. Και εμένα δεν έχει τελειώσει ακόμα», τόνισε. 
    Για την εμπειρία με τον κορονοϊό είπε: «Δεν ήταν σοβαρό, αλλά έπρεπε να λείψω από την προπόνηση για αρκετές ημέρες. Έκανα τρεις εξετάσεις για να είμαι σίγουρος, οπότε έμεινα σπίτι. Μετά από τρεις ημέρες είχα πονοκέφαλο. Στη συνέχεια άρχισα να πονάω στην πλάτη όταν κοιμόμουν. Ξύπναγα στις τρεις το πρωί, έπρεπε να πάρω χάπια. Αν και είμαι εναντίον, μετά από δέκα λεπτά οι πόνοι είχαν φύγει. Την πέμπτη μέρα δεν ένιωθα πια γεύση, ούτε στο φαγητό ούτε στον καφέ. Αρχισα να προπονούμαι μόνο μετά από μια εβδομάδα. Τώρα η γεύση μου επέστρεψε, αλλά η αίσθηση της μυρωδιάς δεν είναι ακόμη 100%».
    Μιλώντας για το παρόν τόνισε: «Νιώθω ζωντανός, ξέρω ότι μπορώ να παίξω και να κάνω αυτό που είμαι ικανός. Τότε τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και είναι τιμή μου να κερδίσω ξανά αυτό το βραβείο, αλλά χωρίς σκληρή δουλειά τίποτα δεν επιτυγχάνεται. Στην ηλικία μου χρειάζεσαι νοοτροπία, εκτός από το ταλέντο.» Για τον τραυματισμό του με τη Νάπολι, πρόσθεσε: «Δεν είναι τίποτα σοβαρό, θα επιστρέψω σε μία ή δύο εβδομάδες».

 

Δ. Καρακώστας