Υπήρξε υπερβολικά συχνά, υπερβολικά εύκολα για κυβερνήτες και κυβερνήσεις να παρασύρουν τους ανθρώπους σε πόλεμο. Lester B. Pearson 1897-1972. Καναδός συγγραφέας & διπλωμάτης

Στην Ελλάδα θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά, το πέμπτο συνέδριο (MR&H)

4 Οκτωβρίου, 2019

Στην Ελλάδα θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά, το πέμπτο συνέδριο “Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum” (MR&H),  που διοργανώνεται από την Questex και είναι αφιερωμένο σε επενδύσεις ανάπτυξης και λειτουργίας σύνθετων τουριστικών θέρετρων και ξενοδοχείων στην περιοχή της Μεσογείου.  Με την αρωγή της Enterprise Greece, το συνέδριο MR&H θα αποτελέσει ιδανικό πεδίο ανάδειξης των επενδυτικών ευκαιριών της Ελλάδας στον τουριστικό κλάδο και την ίδια στιγμή στόχος παραμένει η εδραίωση της χώρας μας, ως χώρα επίκεντρο του συνεδριακού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τους διοργανωτές του συνεδρίου.

Σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τονίστηκε ότι το εν λόγω συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Hilton από 29 έως 31 Οκτωβρίου 2019 και θα συγκεντρώσει τα βλέματα εκπροσώπων διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και Ελλήνων επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου. Οπως δήλωσε σήμερα ο Alexi Khajavi, διευθύνων σύμβουλος της EMEA Hospitality & Travel Group, Questex, εκπρόσωποι επενδυτικών κεφαλαίων που ξεπερνάνε τα 220 εκατ. ευρώ, θα δώσουν το “παρών” στο συνέδριο MR&H. Μάλιστα ο κ. Alexi Khajavi εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν και συμφωνίες ανάμεσα σε επενδυτές και Ελληνες επιχειρηματίες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η πρόσφατη ανακοίνωση εξαγοράς των 5 ξενοδοχείων του κυπριακού ομίλου Λούη από την Blackstone, ουσιαστικά ξεκίνησε από την διοργάνωση του πρώτο συνεδρίου MR&H πέρυσι στην Ελλάδα, με τον οργανισμό  Enterprise Greece, να προσφέρει κάθε βοήθεια για την ευόδωση της παρούσας επιχειρηματικής συμφωνίας, πάντα με τα λεγόμενα των διοργανωτών του συνεδρίου.

Οπως εξήγησε ο Ηλίας Ηλιάδης, υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της Enterprise Greece, ο ελληνικός οργανισμός αναγνωρίζει, ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και προς αυτή την κατεύθυνση προωθεί και ενημερώνει διεθνείς επενδυτές για τις προσφερόμενες επενδύσεις στην Ελλάδα, πάντα στον τουριστικό τομέα. Όπως εξήγησε, σε αυτή τη χρονική στιγμή ο οργανισμός Enterprise Greece, επικοινωνεί και προωθεί 250 τουριστικές επενδύσεις (ξενοδοχεία και οικοδομήσιμες εκτάσεις), σε διεθνείς επενδυτές, με στόχο την αξιοποίηση τους. Δεν ανήκουν στο χαρρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το 30% αυτών είναι “ώριμες επενδύσεις”. Συνολικά πρόκειται για έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανάφερε ο κ. Ηλιάδης και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αξιοποίηση τους. Εστιάζοντας στο μέτωπο των επενδύσεων, ο κ. Ηλιάδης επεσήμανε ότι η εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα ανέρχεται  σε 3,5 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, ενώ υπολογίζεται ότι απαιτούνται επιπλέον 100 δισ. ευρώ για να φτάσει η Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα.
ΚΑΧ

 

Περισσότερα στη κατηγορία Τουρισμός
Ισχυρό καταγράφεται το ενδιαφέρον για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Το ισχυρό ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως τουριστικού προορισμού επιβεβαιώθηκε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση International  French Market (IFTM)  στο Παρίσι...

Close