Κάθε επαναστατική ιδέα φαίνεται πως προκαλεί τρεις φάσεις αντιδράσεων. Μπορούν να συνοψιστούν στις φράσεις: 1) "Δεν γίνεται με τίποτα", 2) "Γίνεται αλλά δεν αξίζει τον κόπο να το κάνουμε", 3 "Το είχα πει εξαρχής ότι ήταν καλή ιδέα". - Arthur Clarke, 1917 - 2008, Βρετανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας

Στην Ελλάδα τα μέλη της προολυμπιακής ομάδας που συμμετείχαν σε προπονητικό καμπ στη Σερβία

Τα τέσσερα μέλη της προολυμπιακής ομάδας ταεκβοντό, οι Αποστόλης Τεληκωστόγλου, Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, Νάσια Μητσοπούλου και Φένια Τζέλη, επέστρεψαν στη χώρα μας μετά τη συμμετοχή τους τον περασμένο μήνα στην Σερβία, σε ένα σημαντικό και δυνατό προπονητικό καμπ.

Η ελληνική ομάδα, συνοδευόμενη από τους Ολυμπιακούς προπονητές, Θοδωρή Ζηνέλη και Χρήστο Αλμασίδη, ολοκλήρωσε ακόμη έναν κύκλο προετοιμασίας ενόψει όχι μόνο του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει -κορονοϊού επιτρέποντος- τον Μάιο, αλλά και ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί ένα μήνα νωρίτερα (8-11/4), επίσης στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Στην Σερβία, η προΟλυμπιακή ομάδα παρέμεινε για διάστημα έξι εβδομάδων, όπου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει κοινή προετοιμασία με αθλητές και αθλήτριες που επίσης προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη διεκδίκηση των προκρίσεων. Έξι εβδομάδες προπονητικής διαδικασίας με ενδυνάμωση, φυσική κατάσταση, τεχνική προπόνηση, test match και πλήρη προσομοίωση στις καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες, οι οποίες αποτέλεσαν προπονητικό… βάλσαμο -ελέω πανδημίας και των δυσκολιών μετακίνησης και κοινών καμπ- στην προετοιμασία όλων των αποστολών που βρέθηκαν στην Σερβία.

Η προΟλυμπιακή ομάδα, αφού πάρει κάποιες «ανάσες», θα συμμετέχει το προσεχές Σαββατοκύριακο (6-7/3) στο πρώτο Ολυμπιακά βαθμολογούμενο G1 μετά την έναρξη της πανδημίας, που θα διεξαχθεί στη Σόφια. Από την Βουλγαρία, η ελληνική ομάδα θα μεταβεί απευθείας στην Κωνσταντινούπολη για το G1 Turkish Open (10-15/3), ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψει στο Βελιγράδι για ένα νέο δυνατό προπονητικό καμπ, στο οποίο θα συμμετέχει αυτή τη φορά και το πανίσχυρο Ιράν.

Η ΕΛΟΤ στηρίζει, τον τελευταίο 1.5 χρόνο, με κάθε δυνατό τρόπο (και δεδομένων των οικονομικών και υγειονομικών συνθηκών) την προετοιμασία της προΟλυμπιακής ομάδας, κάτι που θα συνεχίσει να πράττει μέχρι και την ολοκλήρωση των προκρίσεων, πριν αρχίσει να βάζει τις βάσεις για τον επόμενο Ολυμπιακό κύκλο, ο οποίος λόγω πανδημίας θα είναι μικρότερος κατά ένα χρόνο.

 

Χρ. Μουρδουκούτας