Το πιο άσχημο παιχνίδι που μπορεί να παίξει σε κάποιον η μοίρα, είναι να του δώσει λίγες ικανότητες και μεγάλη φιλοσοφία. Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

Στην Ελλάδα οι όμιλοι των εθνικών για το στάδιο 1 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού ομαδικού

18 Αυγούστου, 2022

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανέλαβε τη διοργάνωση των ομίλων των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών στο στάδιο 1 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού 2023. Η Ελλάδα μετέχει και με τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα στη Β΄ κατηγορία του θεσμού. Η πρώτη φάση έχει ομίλους συγκεντρωτικά, η ΕΦΟΕπΑ ζήτησε ν’ αναλάβει διοργανώτρια σε αυτούς της Ελλάδας και το αίτημα έγινε δεκτό. 

Έτσι στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2022 θα γίνουν σε οικείο έδαφος οι αγώνες των ανδρών στο 1ο γκρουπ της κατηγορίας και οι αντίστοιχοι των γυναικών στο 4ο γκρουπ. Ο ομοσπονδία έχει προτείνει ως τόπο διεξαγωγής την ομοσπονδιακή αίθουσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα από την ETTU. Σύμφωνα με την κλήρωση του σταδίου 1, που είχε διενεργηθεί προ μηνών, η Ελλάδα στους άνδρες έχει αντιπάλους τη Λιθουανία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και στις γυναίκες το Μαυροβούνιο και την Ουαλία. 

Στα προκριματικά οι εθνικές ομάδες θα αναμετρηθούν στους ομίλους με το σύστημα πουλ. Απλά, ενώ στην Α΄ κατηγορία προβλέπονται ματς εντός και εκτός έδρας σε δύο γύρους, στη Β΄ κατηγορία τα γκρουπ θα παιχθούν Σαββατοκύριακο σ’ ένα μέρος και σ’ έναν γύρο. Η προκήρυξη της ETTU σημειώνει ακόμα ότι οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ της Β΄ κατηγορίας θα περάσουν στο προκριματικό στάδιο 2 για να διεκδικήσουν την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι όμιλοι περιλαμβάνουν δύο αγωνιστικές το Σάββατο 15/10 και μία την Κυριακή 16/10.

Το πρόγραμμα των αγώνων στη χώρα μας:

Γκρουπ Β1 ανδρών:
Στις 15/10 Ελλάδα-Λιθουανία 
Στις 15/10 Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Στις 16/10 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λιθουανία

Γκρουπ Β4 των γυναικών:
Στις 15/10 Ελλάδα-Μαυροβούνιο
Στις 15:10 Ελλάδα-Ουαλία
Στις 16/10 Ουαλία-Μαυροβούνιο