Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μια συζήτηση πέντε λεπτών με το μέσο ψηφοφόρο. Winston Churchill, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Στην έκδοση οδηγού Κοινωνικών Προγραμμάτων προχώρησε ο Δήμος Πλατανιά

11 Φεβρουάριος, 2019

Στην έκδοση ενός νέου οδηγού Κοινωνικών Προγραμμάτων και Υπηρεσιών του δήμου Πλατανιά ο οποίος είναι διαθέσιμος τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή και ο οποίος περιέχει αναλυτικές πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας για τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής που αναπτύσσονται στο δήμο προχώρησε η δημοτική αρχή.
Ο νέος οδηγός παρουσιάστηκε από τον γενικό γραμματέα του δήμου Γαβριήλ Κουρή, ο οποίος τόνισε ότι ο οδηγός «έχει ως στόχο να βοηθήσει κάθε πολίτη και κοινωνική ομάδα στην προσπάθεια επικοινωνίας του με τις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής του δήμου».
Η παρουσίαση του νέου οδηγού έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας του δήμου κατά το 2018.
«Το Κέντρο επιτελεί ένα στρατηγικό ρόλο σε θέματα κοινωνικού σχεδιασμού και κοινωνικής παρέμβασης», υποστήριξε ο δήμαρχος Πλατανιά παρουσιάζοντας τις σχετικές δράσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα το 2018 υποβλήθηκαν στο Κέντρο 320 αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, πραγματοποιήθηκαν 44 συνεδρίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενώ οι νέοι ωφελούμενοι που καταγράφηκαν ανήλθαν σε 258 άτομα. 
Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων είναι 1068. 
Παράλληλα μεταξύ των δράσεων που υλοποιήθηκαν με τη συμβολή του Κέντρου ήταν σεμινάρια συμβουλευτικής γονέων και πρώτων βοηθειών, σχολές γονέων, δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, εργαστήρια συμβουλευτικής για εργαζόμενους και ανέργους σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, κοινωνικό φροντιστήριο ξένων γλωσσών σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Palso».
Ακόμα, το Κέντρο Κοινότητας συνέδραμε το έργο της αρμόδιας Επιτροπής του δήμου Πλατανιά για την επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ευπαθών καταναλωτών, ενώ συμμετέχει, ως φορέας που υποδέχεται τις αιτήσεις, στις διαδικασίες για την παροχή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Read previous post:
Ο ΠΑΟΚ των ρεκόρ και του τίτλου που έρχεται

Βραδιά θριάμβου η χθεσινή στην Τούμπα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και μέρα ρεκόρ για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, που με το...

Close