Από τη στιγμή που θα αρχίσεις να ασχολείσαι με τα καλά και τα κακά των συνανθρώπων σου, ανοίγεις μια πόρτα για να μπει μέσα η κακία. Το να ελέγχεις, να ανταγωνίζεσαι και να επικρίνεις τους άλλους σε αδυνατίζει και σε νικά. - Morihei Ueshiba, 1883-1969, Ιάπωνας ιδρυτής του Aikido

Στην Αθήνα τευτλοπαραγωγοί για συνάντηση με τον υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  

16 Ιανουαρίου, 2018

 Η στήριξη της ελληνικής τευτλοκαλλιέργειας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν αύριο, στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου. Στη συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 το μεσημέρι, αναμένεται να δώσει το “παρών” ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), Παναγιώτης Αλεξάκης, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Η επταμελής αντιπροσωπεία των τευτλοπαραγωγών θα αναχωρήσει για την ελληνική πρωτεύουσα απόψε, ενώ τονίζεται ότι συνάδελφοί τους θα παραμείνουν στο γραφείο διοίκησης της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη, όπου και έχουν «κατασκηνώσει» από την περασμένη Τετάρτη, με στόχο να μην αποχωρήσουν, μέχρις ότου εξοφληθούν το ποσό των 10,2 εκατ. ευρώ για την ποσότητα των τεύτλων που παρέδωσαν στη βιομηχανία το 2017. 

Οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί θέλουν να ακούσουν «με τα ίδια τους τα αυτιά», όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παραγωγός Σερρών, Χρήστος Βαρούτης, τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο κ. Αποστόλου σχετικά με την καταβολή του μεγαλύτερου μέρους της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τα τεύτλα της περσινής σεζόν άμεσα, να πληροφορηθούν για το τι μέλλει γενέσθαι για την φετινή, αλλά και να πάρουν απαντήσεις  για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει κάποιας μορφής νέα στήριξη της παραγωγής, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, στα πρότυπα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Πάντως, όπως προκύπτει από πρόσφατες δηλώσεις της διοίκησης της ΕΒΖ, εντός της εβδομάδας οι τευτλοπαραγωγοί αναμένεται να πληρωθούν μέρος των οφειλομένων από τη βιομηχανία, ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Ε.Α.

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
“Φως” στη λειτουργία του κοσμικού επιταχυντή από ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ

Στην ερμηνεία του μηχανισμού που επιταχύνει τα σωματίδια σε πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από έναν τεχνητό επιταχυντή, όπως το CERN, και...

Close