Αυτό που έχει σημασία στη ζωή δεν είναι τι σου συμβαίνει, αλλά τι θυμάσαι και πώς το θυμάσαι. Gabriel Garcia Marquez, 1927-2014, Κολομβιανός συγγραφέας

Στην Αθήνα ο Προέδρος της Λετονίας – Συναντήσεις με Κ. Σακελλαροπούλου και Κυρ. Μητσοτάκη

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς έως τις 4 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, σήμερα στις 09:50, ο Πρόεδρος της Λετονίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:00 θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής του και θα ακολουθήσει στις 10:10 η κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αμέσως μετά στις 10:30 θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στις 11:05 τελετή παρασημοφόρησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 11:30 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και στις 12:10 ξενάγηση στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, 2 αιώνες μετά», για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Εν συνεχεία στις 12:30 ο Πρόεδρος της Λετονίας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βράδυ στις 20:30, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας της Λετονίας και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ