Μόνο ένα λάθος χρειάζεται την υποστήριξη της κυβέρνησης. Η αλήθεια μπορεί να σταθεί μόνη της. - Thomas Jefferson

Στην Αθήνα η Επιτροπή CIVEX για τον ρόλο των πόλεων και των περιφερειών στη διαχείριση του μεταναστευτικού και του τομέα της ασφάλειας

18 Σεπτέμβριος, 2018

Στην Αθήνα θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 20 και 21 Σεπτεμβρίου,  η Επιτροπή CIVEX (Επιτροπή για την Ιθαγένεια, τη Διακυβέρνηση, τα θεσμικά θέματα και θέματα εξωτερικής πολιτικής ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την 1η ημέρα, αναμένεται να υιοθετηθεί η γνωμοδότηση για τη δέσμη μέτρων που αφορούν τη διεύρυνση της ΕΕ, θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή πολιτική Γειτονίας και τα προγράμματα εκτός ΕΕ, οι θεμελιώδεις αξίες και στόχοι της ΕΕ, καθώς και η πορεία του Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης, κεντρικό ερώτημα κατά τη συνεδρίαση θα είναι: «Για ποιο λόγο πρέπει οι πόλεις και οι περιφέρειες να εντείνουν τις προσπάθειες ενσωμάτωσης των μεταναστών και με ποιον τρόπο θα το επιτύχουν;». Τη συνεδρίαση για τη Μετανάστευση θα ανοίξει με εισήγησή του ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλος. Από ελληνικής πλευράς, θα μιλήσουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο εισηγητής της Επιτροπής Δ. Καλογερόπουλος.

Κατά τη 2η ημέρα, θα συζητηθούν οι κύριες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, που αποτελούν η τρομοκρατία και ο βίαιος εξτρεμισμός. Κύριοι ομιλητές, από ελληνικής πλευράς, θα είναι ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλος, ο Συνήγορος του Πολίτη Α. Ποττάκης, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, αρμόδιος για τη διαχείριση κατταστροφών και κρίσεων, Δ. Λέκκας. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών προωθεί την άποψη ότι αν και τα κράτη-μέλη είναι κυρίως υπεύθυνα για την ασφάλεια, οι πόλεις και οι περιφέρειες αποτελούν τα πρώτα επίπεδα διακυβέρνησης που καλούνται να διαχειρισθούν κρίσεις. Ως εκ τούτου, είναι οι φορείς που καλούνται να βρουν άμεσες λύσεις, όποτε προκύπτουν προβλήματα. 

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Επιτροπή CIVEX και την ΚΕΔΕ. 

 

Read previous post:
ΕΠΟ: Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Super League

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε -κατά πλειοψηφία- την Ομοσπονδία, στην προσφυγή που είχε καταθέσει εναντίον της η Super League,...

Close