Όταν ο γείτονας χάνει τη δουλειά του, βρισκόμαστε σε οικονομική ύφεση. Όταν τη χάνω εγώ, βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση. - Harry Truman

Στην αντεπίθεση με καταγγελία ο Πλατινί

12 Οκτώβριος, 2018

O Μισέλ Πλατινί περνά στην αντεπίθεση. Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, κατέθεσε  καταγγελία για συκοφαντία, στη γαλλική Δικαιοσύνη, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ο ρόλος των πρώην ηγετών της FIFA, συμπεριλαμβανομένου και του Ζεπ Μπλάτερ, στην πτώση του.

    Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, επιθυμεί να ρίξει φως στις συνθήκες της υπόθεσης σχετικά με την καταβολή των δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (1,8 εκατομμύρια ευρώ) το 2011, από τον πρώην πρόεδρο της FIFA Ζεπ Μπλάτερ. Ποσό που φέρεται να αντιστοιχεί στο έργο του Πλατινί, όταν ενεργούσε ως σύμβουλος του Ελβετού μεταξύ 1999 και 2002.

    Η έναρξη της έρευνας του Ελβετού εισαγγελέα, στις 24 Σεπτεμβρίου 2015, κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε εσωτερική διαρροή.  

    Τώρα, ο Μισέλ Πλατινί κατέθεσε καταγγελία για «συκοφαντία και εγκληματική συνωμοσία». 

    Η καταγγελία κατέληξε, στις 14 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του αναπληρωτή εισαγγελέα στο Παρίσι και ο τελευταίος άρχισε μια προκαταρκτική έρευνα για να καθορίσει τους ρόλους και τα επίπεδα της ευθύνης των τριών πρώην ηγετών της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, Ντομένικο Σκάλα (πρώην πρόεδρος των επιτροπών ελέγχου και της επιτροπής συμμόρφωσης) και Μάρκο Βίλιγκερ (πρώην νομικός διευθυντή).

Read previous post:
Ενημέρωση από Ν. Κοτζιά και Π. Καμμένο ζητούν βουλευτές της ΝΔ

Άμεση σύγκληση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ζητούν 14 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Close