Ένα έθνος, για να έχει καλούς στρατιώτες, πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε πόλεμο. Napoleon Bonaparte, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης.

Στην Αγιορειτική Εστία ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

30 Σεπτεμβρίου, 2022

    Την Αγιορειοριτική Εστία στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, προκειμένου να δωρίσει μία σπάνια οθωμανική εφημερίδα του 1926, μέρος του προσωπικού του αρχείου, στο πρωτοσέλιδο της οποίας έχει αφιέρωμα για το Άγιον Όρος. 
    Ο Αρχιεπίσκοπος, παράλληλα, ξεναγήθηκε στην έκθεση «Τάματα: Σώμα πάσχον, ψυχή αλγούσα» από την συλλογή της κυρίας Λόλας Νταϊφά, από τον επιμελητή της έκθεσης, αρχαιολόγο Παναγιώτη Καμπάνη. 
    Τον υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μέλος της Α.Ε. Πέτρος Λεκάκης και ο διευθυντής της Α.Ε. Αναστάσιος Ντούρος.
    Ο κ.Ζέρβας στο καλωσόρισμα του ευχαρίστησε τον κ.Ελπιδοφόρο τόσο για την ευγενική του προσφορά, όσο και για το γεγονός ότι σκέφτεται και αγκαλιάζει με την πατρική του αγάπη την Αγιορειτική Εστία. 
    Ως αντίδωρο της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου, ο δήμαρχος του προσέφερε εικόνα με αναπαράσταση του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, ο οποίος εικονίζεται να προστατεύει τη Θεσσαλονίκη.

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε η Αγιορειτική Εστία