Είναι ευκολότερο να ληστέψεις ιδρύοντας μια τράπεζα παρά απειλώντας έναν ταμία. Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Στην 47η Συνεδρίαση της Ad Hoc συμμετείχε ο Γιώργος Μαυρωτάς

12 Σεπτεμβρίου, 2019

Στην 47η Συνεδρίαση της Ad Hoc Ευρωπαϊκής Επιτροπής Παγκόσμιας Οργάνωσης για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (CAHAMA), η οποία φιλοξενήθηκε στο Στρασβούργο το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου 2019, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 47ης Συνεδρίασης CAHAMA πραγματοποιήθηκε ψήφισμα των αντιπροσώπων των κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, συνερχομένων στο πλαίσιο του Συμβουλίου, για την εκλογή μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα μετέχει ως εκπρόσωπος στην Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την καταπολέμηση του ντόπινγκ καθώς και για την εκλογή μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της WADA, για τη θητεία 2020-2021.

Μετά από τέσσερις γύρους ψηφοφορίας και μεταξύ πέντε υποψηφίων, τη θέση εκπροσώπου του ΣτΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της WADA καταλαμβάνει ο Υπουργός Αθλητισμού Λουξεμβούργου Νταν Κερχ ενώ για τη θέση εκπροσώπου του ΣτΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο της WADA εξελέγη ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Ουκρανίας Ιχόρ Ζντανόφ με μία ψήφο διαφορά από τον Τούρκο ομολόγό του Μεχμέτ Κασάπογλου.

Μετά και την ολοκλήρωση του ψηφίσματος, ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων των μελών της Επιτροπής CAHAMA με στελέχη της WADA για τρέχοντα ζητήματα στο χώρο του αντιντόπινγκ, όπως είναι η διαδικασία αναθεώρησης του Κώδικα Αντιντόπινγκ.  Στην τοποθέτησή του ο κ. Μαυρωτάς έθεσε στην Επιτροπή CAHAMA το θέμα της εκπροσώπησης των αθλητών στα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων της WADA καθώς και θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση.

Read previous post:
Βίντεο από την παρουσία του στη ΔΕΘ ανήρτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο Twitter

Ένα δίλεπτο βίντεο, το οποίο έχει τίτλο «Τρεις γεμάτες μέρες μέσα σε δύο λεπτά από την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης»,...

Close