Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρέλα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος από το να απελπιστεί. Miguel Cervantes, 1547-1616, Ισπανός συγγραφέας.

Στη Θεσσαλονίκη οι σημαντικότεροι «παίκτες» της εκθεσιακής βιομηχανίας της Κεντρικής Ευρώπης

19 Ιουνίου, 2024

Στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούν μεθαύριο οι σημαντικότεροι «παίκτες» της εκθεσιακής βιομηχανίας της Κεντρικής Ευρώπης, καθώς στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo AE θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Εκθέσεων Κεντρικής Ευρώπης (CEFA). Η απόφαση για την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης της CEFA στη Θεσσαλονίκη ήταν ομόφωνη και ελήφθη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης γενικής συνέλευσής της στο Νόβι Σαντ. Το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει φιλοξενήσει τη γενική συνέλευση της CEFA άλλη μία φορά, τον Ιούνιο του 2016. Η επιλογή αυτή υπογραμμίζει το ειδικό βάρος της ΔΕΘ-HELEXPO, αλλά και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εκθεσιακό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, ενώ αποτελεί συνέχεια της έντονης δράσης της εταιρείας για τη διεθνή της δικτύωση.

«Η ατζέντα της γενικής συνέλευσης περιλαμβάνει ενημέρωση για τις δραστηριότητες της CEFA, με αναφορά στις βασικές της πρωτοβουλίες, τα επιτεύγματα και τα μελλοντικά της σχέδια, εκλογή του νέου προέδρου της, δημοσιονομική ανασκόπηση με εξέταση του προϋπολογισμού του 2023 και επισκόπηση του επικείμενου προϋπολογισμού για τη διασφάλιση δημοσιονομικής διαφάνειας και λογοδοσίας, αλλά και συζήτηση με στόχο την προώθηση της συνεργασίας και την επέκταση του δικτύου της. Επίσης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης θα παρουσιαστεί έκθεση της CEFA, με ζωτικής σημασίας δεδομένα που θα αξιοποιηθούν για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων και την προσαρμογή στις αλλαγές της αγοράς, ενώ θα τεθεί επί τάπητος ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ένωσης και η μελλοντική κατεύθυνσή της μέσω ανοιχτού διαλόγου. Τέλος, θα συζητηθούν οι υπεύθυνες και βιώσιμες πρακτικές στον εκθεσιακό κλάδο με επίκεντρο τα ESG κριτήρια» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo AE.

Η CEFA, στην οποία η ΔΕΘ-Helexpo συμμετέχει ως μέλος από το 2013, είναι ένα σημαντικό δίκτυο οργανωτών εκθέσεων στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1995, με σκοπό να αναδείξει την περιοχή σε ισχυρή πύλη εκθέσεων διεθνούς εμβέλειας, που θα υπερβαίνει τα φυσικά σύνορα των μελών της. Η αποστολή της CEFA είναι να βοηθά τα μέλη της να προσφέρουν στις επιχειρήσεις υψηλής ποιότητας διεξόδους στις αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης._