Πολιτική είναι η τέχνη να ψάχνεις για προβλήματα, να τα βρίσκεις παντού, να κάνεις λάθος διάγνωση και να εφαρμόζεις λάθος λύσεις. Groucho Marx, 1890-1977, Αμερικανός κωμικός

Στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την ‘Άμυνα στην Ουκρανία ο Ν. Δένδιας

19 Σεπτεμβρίου, 2023

Στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την ‘Αμυνα στην Ουκρανία (Ukraine Defence Contact Group), συμμετείχε, σήμερα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας.

 

Η σύσκεψη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού ‘Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ ‘Οστιν στην αεροπορική βάση του Ramstein, στη Γερμανία. 

 

‘Οπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επιβεβαίωσε τη συνεπή και ακλόνητη στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, επισημαίνοντας ότι η ρωσική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης.

 

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία και τόνισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, για όσο απαιτηθεί.

 

Στο περιθώριο της συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, ο κ. Δένδιας,  συναντήθηκε με τον υπουργό ‘Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ ‘Οστιν με τον οποίο συζήτησαν για την περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ.

 

Ακολούθως ο κ. Δένδιας, συναντήθηκε με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετούν στη Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (Allied Air Command – AIRCOM), η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Ramstein.