Εάν δίνεις προσοχή στη κοινή γνώμη και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς, αλλά υπακούς - Margaret Thatcher

Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ανέθεσε η Woodside Energy το Trion Offshore Project

Η Σωληνουργεία Κορίνθου ανέλαβε σύμβαση από την Woodside Energy, διαχειριστή του κοιτάσματος σε μεγάλο βάθος Trion, για την κατασκευή και προμήθεια περίπου 118 χλμ. σωλήνων υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW).

Το πεδίο Trion βρίσκεται στη ζώνη Perdido Fold Belt του Κόλπου του Μεξικού, περίπου 180 χλμ. από τις ακτές του Μεξικού και 30 χλμ. νότια των θαλάσσιων συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή νέα ανάπτυξη, έτοιμη να αποτελέσει το πρώτο έργο μεγάλου βάθους, από τα νερά του Μεξικού, με προοπτική σύνδεσης και μελλοντικών κοιτασμάτων με τις εγκαταστάσεις του. 

Το Trion είναι μια σύμπραξη μεταξύ των Woodside Petróleo Operaciones deMéxico, Sociedad de Responsabilidad Limitada de Capital Variable (60%, Χειριστής) και Pemex Exploracióny Producción (40%)

Η ανάπτυξη περιλαμβάνει ένα υποθαλάσσιο σύστημα αγωγών, συνδεδεμένο με μια πλωτή μονάδα παραγωγής (FPU), που θα συνδεθεί με μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FSO), διασφαλίζοντας αποτελεσματική εξόρυξη και επεξεργασία των ενεργειακών πόρων.

Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας. Το εύρος της προμήθειας περιλαμβάνει την εφαρμογή εξωτερικής αντιδιαβρωτικής επένδυσης και την εξωτερική επένδυση βάρους σκυροδέματος (CWC), που θα πραγματοποιηθούν στην ίδια τοποθεσία με την παραγωγή των σωλήνων. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση εξασφαλίζει βέλτιστο ποιοτικό έλεγχο και αποτελεσματικότητα σε όλες τις διαδικασίες παραγωγής και επένδυσης των σωλήνων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε επιλεγεί από την Woodside Energy για το υποθαλάσσιο έργο Trion», δήλωσε ο Ηλίας Μπεκίρος, γενικός διευθυντής της ΣωληνουργείαΚορίνθου. «Η ανάθεση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε λύσεις υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις αυστηρές απαιτήσεις των ενεργειακών εξελίξεων μεγάλου βάθους. Ανυπομονούμε να συνεισφέρουμε σε αυτό το πρωτοποριακό έργο».