Αν λεηλατείς από την ανατολή προς τη δύση, είσαι ο Τζένγκις Χαν, ο Βάρβαρος. Αν λεηλατείς από τη δύση προς την ανατολή είσαι ο Αλέξανδρος, ο Μέγας. Javed  Akhtar, Ινδός ποιητής & κινηματογραφιστής

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 78χρονου που κατηγορείται ότι βίαζε την βαφτισιμιά του

31 Μαρτίου, 2023

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 78χρονου που κατηγορείται ότι βίαζε την 16χρονη βαφτισιμιά του, προσφέροντάς της προηγουμένως αλκοόλ και κάνναβη για να μην είναι σε θέση να αντιδράσει, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εισαγγελικής διάταξης.

Πρόκειται για τον Γρηγόρη Παπαϊωάννου (του Δημητρίου και της Θεοδώρας), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο 78χρονος, γνωστός ταχυδακτυλουργός και θηριοδαμαστής με το καλλιτεχνικό όνομα «ξανθός μάγος», απολογήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε ανακρίτρια της Θεσσαλονίκης και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα. 

Ο ίδιος αρνείται τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις του βιασμού και της κατάχρησης ανηλίκου (και οι δύο κατ’ εξακολούθηση), που, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα βαφτισιμιά του τελέστηκαν το διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2020 και Αυγούστου 2021, στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, διάρκειας 6 μηνών, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τελέστηκαν.     

Η παραπάνω διάταξη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.astynomia.gr/2023/03/31/31-03-2023-anakoinosi-g-e-d-thessalonikis-schetika-me-dimosiopoiisi-stoicheion-taftotitas-kai-fotografion-78chronou-imedapou-se-varos-tou-opoiou-askithike-poiniki-dioxi-gia-tis-axiopoines-praxeis-a/