Όσες περισσότερες αποφάσεις αναγκάζεσαι να πάρεις μόνος σου, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι την ελευθερία επιλογής που έχεις. Thornton Wilder, 1897-1975, Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας

Στη Βουλή η τροπολογία για την παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός

18 Μαΐου, 2022

Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δρομολογείται η παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για χρήση, διαχείριση και εκμετάλλευση, καθώς επίσης το σύνολο των βοηθητικών κτιρίων, γραφείων και εγκαταστάσεων, ο κινητός εξοπλισμός τους και ο περιβάλλον περιφραγμένος χώρος. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ένταξη των περιοχών ισχύος του κτηματολογικού κανονισμού Δωδεκανήσου στο Εθνικό Κτηματολόγιο», το οποίο εισάγεται αύριο Πέμπτη (19/5) στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.

Όπως συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η τροπολογία προβλέπει ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το κλειστό του ΟΑΚΑ για τις ανάγκες των εθνικών ομάδων, καθώς και για τη στέγαση των γραφείων της. Ως προς τη λειτουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, προβλέπεται μεταβατική περίοδος ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, για την αποχώρησή της από την εγκατάσταση. 

Παράλληλα, το άρθρο της τροπολογίας επιτρέπει στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να «τρέξει» το διαγωνισμό για την κατασκευή νέας εγκατάστασης εντός του Ολυμπιακού Κέντρου, στην οποία θα στεγαστούν οι ομοσπονδίες ξιφασκίας, χάντμπολ, γυμναστικής και αθλητικού χορού (τσιρλίντινγκ).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ