Ο πολιτικός εξτρεμισμός περιέχει δύο συστατικά: μια υπερβολικά απλοϊκή αντίληψη των αιτιών για τα παγκόσμια προβλήματα και μια πεποίθηση ότι υπάρχουν κάποιοι άγνωστοι κακοί πίσω από όλα αυτά. - John W. Gardner, 1912-2002, Αμερικανός πολιτικός

Στη Βαρκελώνη το προ-ολυμπιακό καλλιτεχνικής κολύμβησης

23 Απριλίου, 2021

Μετά από μεγάλο διάστημα αβεβαιότητας και παλινωδιών, η FINA όρισε τελικά το προ-ολυμπιακό μίτινγκ καλλιτεχνικής κολύμβησης για το διάστημα 10-13 Ιουνίου, στη Βαρκελώνη. Η διοργάνωση, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Τόκιο και να λειτουργήσει και ως test event για τους Ολυμπιακούς, αναβλήθηκε δύο φορές και τελικά η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου αποφάσισε να τη μεταφέρει από την ιαπωνική πρωτεύουσα και να την αναθέσει στην ισπανική ομοσπονδία.

Στο προ-ολυμπιακό μίτινγκ η Ελλάδα θα μετάσχει στο ομαδικό, διεκδικώντας ένα από τα τρία τελευταία εισιτήρια για τους Αγώνες του Τόκιο, Παράλληλα, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου θα μετάσχουν στο ντουέτο, όπου θα δοθούν ακόμη επτά προκρίσεις (επιπλέον των χωρών που θα περάσουν από το ομαδικό, οι οποίες αυτόματα εξασφαλίζουν την παρουσία τους και στο ντουέτο). Για το ελληνικό δίδυμο, η εξασφάλιση της πρόκρισης αναμένεται να είναι τυπική διαδικασία, ενώ για την εθνική ομάδα η αποστολή είναι σαφώς πιο δύσκολη, όχι όμως ανέφικτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντίστοιχος αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς στις καταδύσεις, θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο από 1η έως 6 Μαϊου (στο πλαίσιο του μίτινγκ του Παγκοσμίου Κυπέλλου), ενώ για την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας η διοργάνωση μετατέθηκε από τη Φουκουόκα για το Σετούμπαλ της Πορτογαλίας, το διήμερο 19-20 Ιουνίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ